Ne znam koji je proizvođač, imaju plavi prsten na sebi, budem poslikao kad nađem di su mi....
Bitno je samo odšarafiti ureznicu svako malo u rikverc ako se rade duboki navoji...
SasaKC83 napisao:Ureznice dobre kod ekipe u Vijcima Kranjec. Ja napravio 150 rupa u bakru sa malom M3 ureznicom i zvijezda suncokretovim uljem...![]()
Ne znam koji je proizvođač, imaju plavi prsten na sebi, budem poslikao kad nađem di su mi....
Bitno je samo odšarafiti ureznicu svako malo u rikverc ako se rade duboki navoji...

Bepone napisao:urezivanje u strojarskom prirucniku za srednju skolu negdje izdano jos negdje 70tih..je bilo 2/3 kruga napred , 1/3 nazad.. neznam kako to ide danasnje vrijeme., mozda pun gas na najvecim okretajima ?
Edison napisao:Kad se urezuje navoj rucno i ide se s tri ureznice. Ona jedna s "tri stupnja" nije bas za rucno urezivanje, eventualno moze za neku meksu aluminijsku leguru. Treba podmazivati, i svako malo vracati ureznicu natrag da prekine i izbaci visak materijala.

Schultz napisao:Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....
tom_hifi napisao:Schultz napisao:Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....
Zašto misliš da neće držati?
SasaKC83 napisao:tom_hifi napisao:Schultz napisao:Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....
Zašto misliš da neće držati?
Zašto ne bi držao na dubinu navoja od 10 mm?
To je za prišarafit tranđe, ne? NIje baš da se bude za taj šaraf privezivao tanker ili Ivana D....
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost