Lateral CFA 120W i 80W

Re: Lateral CFA 120W i 80W

PostPostao/la SasaKC83 » Sub pro 12, 2020 9:00 pm

Ureznice dobre kod ekipe u Vijcima Kranjec. Ja napravio 150 rupa u bakru sa malom M3 ureznicom i zvijezda suncokretovim uljem... :lol:

Ne znam koji je proizvođač, imaju plavi prsten na sebi, budem poslikao kad nađem di su mi....

Bitno je samo odšarafiti ureznicu svako malo u rikverc ako se rade duboki navoji...
SasaKC83

PostPostao/la tom_hifi » Sub pro 12, 2020 11:08 pm

SasaKC83 napisao:Ureznice dobre kod ekipe u Vijcima Kranjec. Ja napravio 150 rupa u bakru sa malom M3 ureznicom i zvijezda suncokretovim uljem... :lol:

Ne znam koji je proizvođač, imaju plavi prsten na sebi, budem poslikao kad nađem di su mi....

Bitno je samo odšarafiti ureznicu svako malo u rikverc ako se rade duboki navoji...

Proizvođač Ruko, 99% :)

Ovisi o debljini i kvaliteti bakra. Ovaj moj je 10mm. 5mm je išlo lako, sve dalje ni natrag ni naprijed (strojno). Dok nisam uzeo tri ureznice ( oznaka 1, 2 i 3).

:)
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Sub pro 12, 2020 11:55 pm

Kad se urezuje navoj rucno i ide se s tri ureznice. Ona jedna s "tri stupnja" nije bas za rucno urezivanje, eventualno moze za neku meksu aluminijsku leguru. Treba podmazivati, i svako malo vracati ureznicu natrag da prekine i izbaci visak materijala.
Edison

PostPostao/la Bepone » Ned pro 13, 2020 12:02 am

urezivanje u strojarskom prirucniku za srednju skolu negdje izdano jos negdje 70tih..je bilo 2/3 kruga napred , 1/3 nazad.. neznam kako to ide danasnje vrijeme., mozda pun gas na najvecim okretajima ? :think:
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 13, 2020 8:18 am

Bepone napisao:urezivanje u strojarskom prirucniku za srednju skolu negdje izdano jos negdje 70tih..je bilo 2/3 kruga napred , 1/3 nazad.. neznam kako to ide danasnje vrijeme., mozda pun gas na najvecim okretajima ? :think:

Eh, gdi sam ja bio 70tih :mrgreen: A niti imam strojarsko obrazovanje. To, susjed ima metalnu galanteriju i time se bavi cijeli život, pa mi je rekao da moram biti vrlo pažljiv s bakrom.

Edison napisao:Kad se urezuje navoj rucno i ide se s tri ureznice. Ona jedna s "tri stupnja" nije bas za rucno urezivanje, eventualno moze za neku meksu aluminijsku leguru. Treba podmazivati, i svako malo vracati ureznicu natrag da prekine i izbaci visak materijala.

Danas se mogu kupiti tri ureznice, a postoji i samo jedna s kojom se napravi posao, to se zove za strojno, no i dalje se na ruke to radi. Uglavnom, s takvom strojnom nije išlo, barem meni :whistle:
tom_hifi

PostPostao/la Schultz » Ned pro 13, 2020 12:36 pm

Strojna ureznica je dobra za tvrde materijale i eventualno aluminij.
Za bakar je potrebno ići na tri ureznice i polako, ulje, i kao što je Bepo rekao, malo naprijed, malo nazad. Nema majci....

Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 13, 2020 12:44 pm

Schultz napisao:Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....

Zašto misliš da neće držati? :)
tom_hifi

PostPostao/la SasaKC83 » Ned pro 13, 2020 10:09 pm

tom_hifi napisao:
Schultz napisao:Problem će biti što u bakru taj navoj neće baš držati ali to je već neka druga priča....

Zašto ne bi držao na dubinu navoja od 10 mm?

To je za prišarafit tranđe, ne? NIje baš da se bude za taj šaraf privezivao tanker ili Ivana D.... :lol:
SasaKC83

PostPostao/la tom_hifi » Ned pro 13, 2020 11:27 pm

SasaKC83 napisao:
tom_hifi napisao:

Zašto ne bi držao na dubinu navoja od 10 mm?

To je za prišarafit tranđe, ne? NIje baš da se bude za taj šaraf privezivao tanker ili Ivana D.... :lol:

Tako je. Ide 15mm šaraf. Kada stavim podlošku, ode nešto i na mosfet, dođe tako da šaraf bude 9mm u navoju bakra. To neće ići nikud.
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » Sub pro 19, 2020 7:20 am

CUPAL limovi stigli, u međuvremenu sam obavio druge obaveze po pitanju posla jednog i svojih mini monitora, pa se može nastaviti na ovome.

Prednja ploča (nemam na slici) je završena i pomontirani elementi, zadnja ploča završena, napajanje ožićeno. Sva bravarija je gotova. Znači, nazire se kraj polako.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Danas, ako stignem, ide paljenje PS Regulatora.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika