Mislim da više ne treba širiti temu na ovu stranu

Harkonen je sve rekao na početku, i sve dalje je navlačenje mačka za rep.
I ovaj moj post je nepotreban, ali osjećam potrebu da predložim kanaliziranje teme u njezin tok, mada nisam siguran u koji se sliv, ta sada već široka i mutna rijeka, misli uliti.
AK je krenuo s premisom jeftinog pojačala, bez kako sada izgleda, konkretne ideje.
Zato mislim (ponovo) da treba prvo dobro zbrojiti sve lončiće i vidjeti što mu se uklapa u "koncepciju".
Internetsko gomilanje šema i uglavnom nekompetentno komentiranje istih ga je vjerojatno zbunilo, pa se traži idealna "šema" i "topologija" koja svira bolje od drugih.
Šeme i topologije NE SVIRAJU (opet ponavljam).
Istina je da će SVAKA šema, ako se korektno implementira, uključujući korektne komponente, ispravljač i transformator, dati više-manje iste rezultate.
Sve ostalo je naša imaginacija, psihoakustika, nazovimo to kako god hoćemo, pogotovo ako je popraćena vizualnom komponentom.
Zato predlažem, a to mu (A.Ku.u) sigurno nitko neće uskratiti, da pogleda, čuje neke od živućih "projekata pri čemu će sam moći procijeniti što će pokušati napraviti.
Ja nisam odmah reagirao sa šemom znajući brzinu kojom se (ne samo kod A.K.a) mijenja mišljenje i eliminiraju ili prihvaćaju šeme.
Previše truda treba uložiti u objašnjenja, crtanje samo da bi se dotična uskladištila nekuda po diskovima.
Uopće nije bitno radi li se o PP, SE ili kakvom god konceptu, ovim ili onim cijevima, ne daj bože tranzistorima).
Važno je da ti se nešto svidi toliko da to poželiš imati kod kuće.
Na kraju, nitko ne garantira da će krajnji efekt s drugim zvučnicima, DACom ili CDP-om biti isti kao tamo gdje si to čuo.
Bit je da se to "osjeti" i onda u nastavku gradnje sustava približi željenom zvuku.
Isto tako, nakon nekog vremena ti taj zvuk možda i dosadi i poželiš to, kao pravi DIY-er, promijeniti.
Tu je i bit DIY-a, jer na kraju skužiš kako sve to radi, možeš relativno jednostavno i jeftino prilagoditi sve sebi i smijati se HIGH-ENDerima koji uglavnom nemaju pojma o ničemu, i grade oko svega toga mitove i zidove kako bi pokazali svoju nemoć jer su financijski preslabi imati ono što se može kupiti samo novcem.
Sami se ne osjećaju sposobni nešto napraviti i onda otpor prema DIY-u neracionalno raste.
Ono što je netko već napisao isto stoji: Ne može se u DIY bez poznavanja osnovne teorije.
A barem to danas nije problem pronaći.
Mora se priznati da bi bilo glupo maltretirati sve oko sebe pedeset puta dnevno sa notornim stvarima.
Ovako ostaneš vječno frustriran i nesretan, i u konačnici ništa ne napraviš.
Još je gore ako nešto i napraviš a ne znaš kako to radi.
To ne znači da svi skupa nećemo pomoći, ali krajnja korist je zanemariva: skalupiti će se nešto što možda i nismo željelli.
I onda se traže kupci ......
Zato predlažem da se vratimo temi, naravno ako ona koga uopće više zanima.
Nadrljali smo ne znam koliko vrlo besplodnih stranica i pretvorili je u brbljaonicu nam svagdašnju

Ili će tema nešto iznjedriti, ili je prebacimo kamo spada.
Tu podržavam Sakija u potpunosti.
Neću se ljutiti, dapače, predlažem da se i ovaj moj post nakon toga što ga oni koji ga baš budu htjeli pročitati, prebaci u recycler.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......