drz napisao:Bez povratne veze lampe moraju biti precizno uparene da jedan kanal ne bi bio glasniji od drugog.
lampe su odabrane da pojačanje oba kanala bude u istim granicama
drz napisao:Bez povratne veze lampe moraju biti precizno uparene da jedan kanal ne bi bio glasniji od drugog.

Khadgar2007 napisao:Grunfe, evo jednog moga prijedloga vezano za napajanje. Koliko vidim imaš blok kondenzatore preko svake ispravljačke diode, to baš i nije neko riješenje iako se dosta često koristi.
Na jednom drugome forumu a i na velikom diyaudiju je bilo govora o korištenju CRC člana koji se veže na sekundar trafoa i sa time se točno podesi da se oscilacije sekundara mogu lijepo ugasiti. Malo sam spomenuo taj način gašenja i Ilimznu na prošlome Triode festivalu i ako me sjećanje ne vara rekao je da je to ok, iako ima i nekih drugih problema koji bi se trebali riješiti. Uglavnom članak koji je napisan i sva testiranja su došla od strane ljudi koji stvarno poznaju elektroniku pa sigurno nije za zanemariti.
Ja osobno još nisam se igrao sa time ali već neko vrijeme postavljam na pločice napajanja CRC član od kojih su mi neke i gotove ali još se nisam poigrao sa time jer imam dosta posla u zadnje vrijeme.
Khadgar2007 napisao:Nisam niti ja ušao toliko u tu tematiku je to preko moje razine znanja ali logika mi govori da zašto ne bi ubio oscilacije koje se dešavaju na sekundaru trafoa sa nečim već u samome startu prije regulatora umjesto da ih prebacujem na regulator.

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju