Hybrid 6S4P + SK1058/SJ162

Re: Hybrid 6S4P + SK1058/SJ162

PostPostao/la grunf » Sri sij 27, 2016 12:58 am

drz napisao:Bez povratne veze lampe moraju biti precizno uparene da jedan kanal ne bi bio glasniji od drugog.

lampe su odabrane da pojačanje oba kanala bude u istim granicama
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Sub kol 06, 2016 9:07 pm

gotova i testna verzija HV regulatora za hibrid, shema je ista kao i u dac-u ali s nešto većim elementima jer je bilo više mista, napisa san testna jer će ići dosta novih elementa ,ovo šta vidite je sve izvučeno iz škafeta

prije testiranja

Slika

u hibridu

Slika

sa zvučnom slikom je išlo nabolje i to za par koplja
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned kol 07, 2016 12:04 am

Grunfe, evo jednog moga prijedloga vezano za napajanje. Koliko vidim imaš blok kondenzatore preko svake ispravljačke diode, to baš i nije neko riješenje iako se dosta često koristi.
Na jednom drugome forumu a i na velikom diyaudiju je bilo govora o korištenju CRC člana koji se veže na sekundar trafoa i sa time se točno podesi da se oscilacije sekundara mogu lijepo ugasiti. Malo sam spomenuo taj način gašenja i Ilimznu na prošlome Triode festivalu i ako me sjećanje ne vara rekao je da je to ok, iako ima i nekih drugih problema koji bi se trebali riješiti. Uglavnom članak koji je napisan i sva testiranja su došla od strane ljudi koji stvarno poznaju elektroniku pa sigurno nije za zanemariti.

Ja osobno još nisam se igrao sa time ali već neko vrijeme postavljam na pločice napajanja CRC član od kojih su mi neke i gotove ali još se nisam poigrao sa time jer imam dosta posla u zadnje vrijeme.

Formule CRC snubber by Braca.pdf
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Pon kol 08, 2016 9:50 pm

Khadgar2007 napisao:Grunfe, evo jednog moga prijedloga vezano za napajanje. Koliko vidim imaš blok kondenzatore preko svake ispravljačke diode, to baš i nije neko riješenje iako se dosta često koristi.
Na jednom drugome forumu a i na velikom diyaudiju je bilo govora o korištenju CRC člana koji se veže na sekundar trafoa i sa time se točno podesi da se oscilacije sekundara mogu lijepo ugasiti. Malo sam spomenuo taj način gašenja i Ilimznu na prošlome Triode festivalu i ako me sjećanje ne vara rekao je da je to ok, iako ima i nekih drugih problema koji bi se trebali riješiti. Uglavnom članak koji je napisan i sva testiranja su došla od strane ljudi koji stvarno poznaju elektroniku pa sigurno nije za zanemariti.

Ja osobno još nisam se igrao sa time ali već neko vrijeme postavljam na pločice napajanja CRC član od kojih su mi neke i gotove ali još se nisam poigrao sa time jer imam dosta posla u zadnje vrijeme.

Formule CRC snubber by Braca.pdf

da budem iskren blok kondezatore preko dioda negdi stavim negdi ne , a ako i stavim kond ne bude veći od 2n2 ,u ovom slučaju su 1nF, diode su toshibine TVR4J
za CRC član na sekundaru sam čitao još davno ali nisam nikad išao dublje u tu tematiku , jedino što sam se sreo prije nekih 10-15 godina s određenim brojem twikanih uređaja kojima se autor twika hvalio da je ubacivanjem CRC člana na sekudar dobio bolji zvuk šta su svi krajnji korisnici uređaja demantirali i bunili da im je uzeo pare nizašto

po meni ako je sam regulator napajanja dobro izveden njemu je skoro svejedno kakav napon će dobiti s dioda i kondezatora ,a ako je loš ni CRC član ni blok preko diode mu neće pomoći
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 08, 2016 9:56 pm

Nisam niti ja ušao toliko u tu tematiku je to preko moje razine znanja ali logika mi govori da zašto ne bi ubio oscilacije koje se dešavaju na sekundaru trafoa sa nečim već u samome startu prije regulatora umjesto da ih prebacujem na regulator.
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pon kol 08, 2016 10:16 pm

Khadgar2007 napisao:Nisam niti ja ušao toliko u tu tematiku je to preko moje razine znanja ali logika mi govori da zašto ne bi ubio oscilacije koje se dešavaju na sekundaru trafoa sa nečim već u samome startu prije regulatora umjesto da ih prebacujem na regulator.

Kakve oscilacije?
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon kol 08, 2016 10:22 pm

Oscilacije koje se stvaraju zbog parazitnog kapaciteta i induktiviteta trafoa pri provođenju ispravljačkih dioda. Ima krako objašnjenje u tekstu kojeg sam okačio a duže sigurno na velikom diy-audiju i drugom forumu.
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pon kol 08, 2016 11:06 pm

Takve vrste kratkotrajnih istitravanja se mogu u velikoj mjeri izbjeći pazljivim proračunavanjem i izvedbom samog trafa, ali to se događa samo pri prijelaznim pojavama (uključenje, isključenje i brzo povećanje ili smanjenje struje).
Kod napajanja pojačala koja imaju vrlo male promjene potrošnje (klasa A, a i klasa AB1 sa korištenjem kombiniranog serijsko-paralelnog stabilizatora napona) takve pojave su minorne i u praksi nemaju nikakav uočljiv i mjerljiv utjecaj na zvuk.
davorin

PostPostao/la grunf » Sri ruj 28, 2016 12:14 am

kako san tek zadnjih dana nešto više proveo slušajući moram priznati da je zadnji upgrade pojačala bio pravi pogodak

nego, kako se kod mene uvik nešto kuha ,jedno pitanje ; TL431 ili LM329 kao izvor referentnog napona 6,9V ili više ?
grunf

PostPostao/la grunf » Ned lis 16, 2016 8:56 pm

evo nakon malo 'kuhanja' izašla je nova verzija izlaznog stupnja hibrida
razlika prema prošloj verziji je u broju izlaznih mosfeta i drugačije izvedenom izvoru napona za gate-ove mosfeta tako da je umisto zenerice korišten LM329 kojeg napaja CCS s BF862

Slika

Slika
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika