Da, to izgleda kao dobra ponuda.
Za trening sam odradio simulaciju od Stella Light zvučnika (nije teško, pošto su na Visatonovoj stranici svi podaci koje trebaš - driveri, njihov položaj na kutiji, dimenzije kutije i bas reflex cijevi, njezin položaj, količina punjenja...) i dobio sam praktično identičan rezulatat, kakav je prikazan na njihovoj stranici, tako da mislim, da Boxim prilično dobro odrađuje posao (ako su ulazni podaci dobri).
Mogu ga preporučiti.
Visaton kao i obično štedi na komponentama skretnice, upotrebljen je Rauch (grubi) bipolarac i zavojnica od tanke žice 0,6mm (mislim, da nije na jezgri):

Odaziv skretnice

Odaziv basa, koji je montiran sa bočne strane, zbog toga je ona plave karakteristika, koja predstavlja odaziv u kutiji bez skretnice ispresjecana na višim frekvencijama:

i FRS8

te konačni zbir

Mislim, da ću i ja ići na serijsku skretnicu za svoj projekat, jer ima zanimljiv odaziv. Samo ću staviti bolje komponente. BiWiring mi nije u planu. Upoređivao sam sa svim ostalim kombinacijama i čini mi se, da ona reže oštrije u poređenju sa paralelnom prvog reda (koja ima isto samo dva elementa). Njezin rez je oko 8dB/oktavu za bas, a za visoke je graf nekako zalomljen..
Jedino je njezino optimiranje više tricky od paralelne, jer promjenom jednoj elementa (L ili C) utječeš na odaziv basa i visokog, što kod paralelne nije slučaj. Ali to se u simulatoru lijepo odradi.
Inače, još jedan dobar FR driver (ali i 4 puta skuplji od visatonovog FRS8M):
http://www.oaudio.de/Lautsprecher-Chass ... 20SIF.html