Fostex FE126e TL

Re: Fostex FE126e TL

PostPostao/la zuzi » Pet pro 18, 2015 3:56 pm

Gledam i asociram /makar i na nešto iz star warsa/ ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet pro 18, 2015 8:10 pm

imajte vere ljudi!!! sve je pod kontrolom... :? :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub pro 26, 2015 5:44 pm

da zatvorimo ovu temu,pa pocmimo redom
postolje je napravljeno od onih šina o kojim sam prije pricao i od komada lima od 15mm,dosta robusno i tesko ali visina zvucnika je pitala tako nesto jednako kao i dizain koji sam na njima nacrtao vjerujem da pase uz njih.Na dnu postolja bilo je obavezno zalijepit neki tanki filc,jer vjerujem da bi se parketi u suprotnom lako ostetili...
Jos cekam konektore za kablove ali mjesta di ce doc su vec predviđena,istokario sam plasticne cepove di ce oni doci montirani.
Prednja drvena ploca ona koja pokriva rub zvucnika u pocetku mi je davala malo glavobolja.. jednostavno nisam znao kako da je ulovim bez da se vide vijci.Palo mi je na pamet koristit ona drzace koji se inace montiraju na zvucnik za drzat mrezicu ali ova daska je nesto teza... tako da sam na kutiju od zvucnika montirao dva metalna pina od 6mm promjer koji vire nekih 7-8mm jedan na vrhu drugi na dnu.Daske imaju svoje rupe di oni dolaze i to sluzi da mi daska ne klizi prema dolje i bude tocno centrirana u odnosu na zvucnik.Dasku prema zvucniku vuku 3 magneta koji su na nju zalijepljena a na zvucniku su montirane male metalne plocice.Iako su magneti veliki poput kovanice od 50 lipa obavljaju posao i vise nego dobro... kasnije na poleđinu daske je također zalijepljen tanki filc.
Pao Pepeo

PostPostao/la Pao Pepeo » Sub pro 26, 2015 6:10 pm

kako sto vidite zvucnici su nacrtani i nacrtao sam ono sto mi je prvo palo na pamet... ideja mi se cinila dobra i ima veze s muzikom.. svi znamo za album The Wall
crtanje po zvucnicima nije tesko vec nije lako odabrat neku temu da se ne pretjera ili ne dodavat previse stvari boja tako da sve ne postane kič
primjerice mislio sam nacrtat jedan od ova dva nestasna cvijeta na svakoj prednjoj dasci zvucnika :) ali mislim da bi bilo previse...
Watch on youtube.com
" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
po njima se crtalo uljanim bojama,u tankom sloju tako da se ipak uspiju vidit godovi drva.Kad se bude boja potpuno osusila a trebat ce bar 2-3 tjedna premazat cu je ne sjajnim lakom da bi zastitio boju.
U "zidanju" ovih zvucnika pomogao mi je moj osobni građevinar,koji mi je izmjesao boje (nimalo lak zadatak za neiskusne) i verujem da nitko od vas nema lijepseg... :D bilo je samo malo gnjavaza trcat svakih pola sata do ispred ducana da popimo pivo :D
Zvukom sam svaki dan sve vise zadovoljan,pokusat cu ih jos malo tunirat ali i ovako je ok.Volim radit zvucnike prilagođene slabijim cjevasima i to je jedan takav bila je dobra proba i zabavno ga gradit.
Pao Pepeo

PostPostao/la Edison » Sub pro 26, 2015 9:28 pm

Pao, jako lijepo izgledaju ti zvucnici. :clap:

Cestitke i pomocniku na radu. :clap:
Edison

PostPostao/la SaWa » Sub pro 26, 2015 9:41 pm

Zaokupljen svojom temom oko pojačala,zaboravio sam pohvaliti odličan posao i krasne zvučnike... :clap:
:text-bravo:
SaWa

PostPostao/la cappucino » Ned pro 27, 2015 10:34 pm

A ja cu i pohvaliti zvukovno. Danas bilo za mene premijerno slusanje. Iznenađujuče kolko basa moze proizvest i koju glasnoču postiže! U živo su genijalni!
cappucino

PostPostao/la joe dalton » Ned pro 27, 2015 11:02 pm

Fora je to ispalo na kraju.
Sviđa mi se ova koncepcija sa stalkom obzirom da ti je otvor TL tunela dolje.
Bit će zanimljivo to čuti na jednom budućem TF-u.
Pao kako si ti zadovoljan zvukom?
joe dalton

PostPostao/la Pao Pepeo » Pon pro 28, 2015 12:25 pm

zahvaljujem decki drago mi je da vam se sviđaju i nadam se da cete imati ih prilike poslusat na nekom buducem druzenju ;)
zahvaljujem i cappucinu na jucerasnjem posjetu,odlicnih dva sata druzenja smo imali
joe dalton napisao:Sviđa mi se ova koncepcija sa stalkom obzirom da ti je otvor TL tunela dolje.Bit će zanimljivo to čuti na jednom budućem TF-u.Pao kako si ti zadovoljan zvukom?

hvala joe ,zvucnik koji je raden kao nekakva proba ispao je i bolje nego sam mislio... a zvukom sam jako zadovoljan (a kako bi drugacije i ja bio.. :lol: )
ne sad salu na stranu,ako je sudit zvucnik po stupnju izoblicenja koje donosi u spektru kojeg realno moze da reproducira ovi su jedni od boljih zvucnika koje sam do sad napravio.126ce su dobre u sednjim i visokim iako mozda zadnju oktavu ne naprave do kraja,iako ne vjerujem da ce visokih nikome faliti.Ono basa sto ovaj zvucnik reproducira radi ga zbilja dobro,ajd ne ide bas jako duboko ali od ovakvog malisana se nemoze u TL vise ni ocekivat.Primjerice u ovih zadnjih tjedan-dva dana od kad ih slusam najvise ponavljam Renaud Garcia-Fonsa i sl.
utjecaja kutije na to podrucije vjerujem da nema pa je sve jako cisto iprecizno kako bi trebalo bi i kako do sad doma nisam imao prilike slusati..

mislim da bi vlasnici slabijih pojacala najvise uzivali u ovakvim zvucnicima i bez da bi iskljucio koristenje i manjih zvucnika.. (imam par kandidata za kojim slinim..) slazem se i sa zuzijem da ima i drugih opcija koje nazalost nisam probao i volio bi cut dali se moze dobit dinamika poput ovakvog spoja

Koncepcija ovih ravnih transmisija mi se sviđa i vuce me da u buduce probam radit nesto slicno... mozda i dvosistemac neki visok 1.5 m (di bi zvucnik naravno bio na metar visine.. sto bi bilo odmah i na 2/3 transmisije ;) )
a u ovima bi isto volio vidit kako se snalaze nesto poput ovog
http://loudspeakerfreaks.com/document.a ... 3_gold.pdf
http://diyaudioprojects.com/Drivers/JX92S/
istina maje osjetljivi driveri.. ali nesto bolji Qts koji bi se lijepse snalazio u TL,isto kao membrane koje vjerujem su manje osjetljive na povratne refleksije s kutije.Ja ipak sam fan papira i zenskih glasova :)

radi se i na hornama sa 126-cama,tako da mozda i to poslusamo ;)
Pao Pepeo

PostPostao/la yoke » Pon pro 28, 2015 7:29 pm

Nis to ne nevalja :lol:
Kako je to zvucnik od cigle :shifty:
:mrgreen:
yoke

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici