Postao/la vifaton » Pet ožu 06, 2026 9:51 pm
Soba mi je priilično tretirana, abfuzorima, od tvrde i meke kamene vune, a prilikom eksperimentiranja po sluhu, uočio sam najveće poboljšanje u zvuku basa, uopće, čak su veću promjenu donijeli kutni abfuzori nego promjena bilo kojih zvučnika, ali bočni abfuzori, sa prednjom izbušenom pločom i 10 cm kamenom vunom, na prvoj i drugoj refleksiji, imam osjećaj da otupljuju visokotonsko područje, ali znatno umanjuju jeku općenito, pa ih radije koristim, nego da ih uklonim, tu još nisam na čisto, i ništa nije mjereno sve radim po sluhu.
Na osnovu ovoga moguće je da utječe soba na visokotoinsko područje Fane jedinica, ali prije njih su bili drugi zvučnici, i nije bilo nekih problema.
Hoću reći, dosta sam radio sa njima i na njima, mjenjao im polozaje i usmjerenja. Ali to nije ništa mjenjalo njihov tip visokotonskog zvuka, koji je loš, i zaostaje za drugim područjima, zna se da je to zbog konstrukcije same i materijala.
Što je uostalom poznato i očekivano od njih.
Ali ova promjena sa kompresije (195 l) na basrefleks je donijela, pravi razoran i udarni zvuk, koji mi je draže slušati nego bilo koji od mojih prethodnih zvučnika, naravno šou ide dalje, ja sam primjetio da za moje uho najbolje odgovara, titanijumski visolkotonac, pravog metalnog zvuka, pa se nadam da ću pogoditi u slijedećoj kupovini jedinice koje će mi odgovarati.