DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la grunf » Ned tra 26, 2020 8:19 pm

tom_hifi napisao:Ma jasno, niti jedan tvoj komentar nije zlonamjeran, bez daljnjeg.

Ovdje se išlo na audio grade elektrolite, a rupa iznad tih hladila neće odmoći. :-)

samo me zanima jesu li svi prije bili panasonic FC , ako jesu onda ste napravili downgrade :?
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la tom_hifi » Ned tra 26, 2020 9:06 pm

grunf napisao:
tom_hifi napisao:Ma jasno, niti jedan tvoj komentar nije zlonamjeran, bez daljnjeg.

Ovdje se išlo na audio grade elektrolite, a rupa iznad tih hladila neće odmoći. :-)

samo me zanima jesu li svi prije bili panasonic FC , ako jesu onda ste napravili downgrade :?

Manje više jesu. Ne bih se složio, ali ok, svatko ima pravo na izreći što misli i ja to cijenim.

Meni se Nichicon Muse, Fine Gold serija pokazala top, pogotovo u analognim sekcijama.
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Ned tra 26, 2020 10:06 pm

tom_hifi napisao:
grunf napisao:

Manje više jesu. Ne bih se složio, ali ok, svatko ima pravo na izreći što misli i ja to cijenim.

Meni se Nichicon Muse, Fine Gold serija pokazala top, pogotovo u analognim sekcijama.

nažalost to su činjenice, ako je zamišljeno da budu kondezatori boljih karakteristika i ako se stavi obrnuto sigurno će se povećati riple -smetnje na vodovima napajanja posebno oko digitalije jer audio grade kondezator nije dobar na visokim frekvencijama ,zato konstruktor tog daca nije ni stavljao obične elektrolite nego tantale oko digitalije i panasonic FC, pogledaj na scopu koliki šum proiizvodi PMD100 na nožici 7, ima jedna dobra knjiga od Analog Device-a od dac-evima i adc-ima gdje je jedan od autora i Walt Jung koji je još davno za svoj superegulator preporučao baš panasonic FC bez obzira šta je za anlogiju

ja za sve svoje radove uopće ne koristim više 'audio' kondezatore već novu generaciju elektrolita koji mogu odraditi i 10000 radnih sati i imaju puno bolje karakteristike , 'audio' stavim u neki uređaj na refreshu koji je imao već nešto slično ili standardne elektrolite
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned tra 26, 2020 10:25 pm

Baš jedan primjer korištenja "ne audio" kondenzatora je BatoMM pojačalo. Osim hrpice decouplinga tamo su po BoMu predviđeni Nichicon UHE, do 10 000 radnih sati,low esr umjesto nekih audio.
Ne znam kakvo je stanje sa bipolarcima jer ih nisam nešto kupovao tako da nisam gledao njihove datasheetove.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la djmilicic » Pon tra 27, 2020 3:18 pm

Gvozje i žica prosvirali!
avc_06.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
djmilicic

PostPostao/la Bepone » Pon tra 27, 2020 3:37 pm

jel mozes nabacit neki rivju, to slovi kao najbolji volumen kontrol? jeli to istina? treba nas nekog tko cuje kao sismis
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon tra 27, 2020 3:38 pm

ja sam mislio to pakirat u fensi kutijice :lol: odmah cijena sa 200E skoci na 400e :lol:
Bepone

PostPostao/la Edison » Pon tra 27, 2020 3:39 pm

djmilicic napisao:Gvozje i žica prosvirali!

:clap: :clap:
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pon tra 27, 2020 3:48 pm

djmilicic napisao:Gvozje i žica prosvirali!
avc_06.jpg

Imam ih i ja. TVC :-) na TAMAN trafoima. C jezgre.

Jako lijepo radi.
tom_hifi

PostPostao/la djmilicic » Pon tra 27, 2020 5:25 pm

Bepone napisao:jel mozes nabacit neki rivju, to slovi kao najbolji volumen kontrol? jeli to istina? treba nas nekog tko cuje kao sismis

Će da bude. Moram prvo da se dodvorim ženi pa da joj, sad umesto jedne, u sobu ubacim dve daske. A šišmiša imam, ćerka je maturant u srednjoj muzičkoj školi - violina.
Na ovoj dasci fali još bafer, ali pošto u pretpojačalu imam na izlazu 6n6p - katod folover, ići će direktno na izlaz iz pp.
djmilicic

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica