Prije nego vremena došlo do mene još malo stare krame na "popravak" sa kvarom da je nešto puklo u pojačalu i zdimilo se.Neko pojačalce od Dual CV1600,puno gumbića i svega...
dual cv1600 (2).JPG
Relativno brzo nakon provjere svih dijelova u pločicama izlaza okrenem pojačalo i vidim da se edan X2 kondenzator na primaru trafoa razletio, zamijenim i pojačalo "proradi".
dual cv1600 (6).JPG
Nakon detaljnijeg pregleda našao se još jedno 101 problem. Preklopnik za selekciju ulaza je neki majstor zrihtao tako da nema dijela koji drži tipku pritisnutom.Ima 4 ulaza i pritiskom jedne tipke druga se isključi, samo što dio koji drži tipku uključenom fali ili je potrgan. Ja to riješim na jednostavan način, korisnik neće trebati više od jednog ulaza pa samo jednu tipku prebrikam. Spojim na zvučnike, pustim signal a ono jedan kanal puno tiši od drugoga. Spojim ja signal drito na pločice pojačala i sve radi super.Vratim kako je bilo i počnem okretati gumbiće na prednjoj ploči a ono imam što vidjeti, okretanjem skoro pa sve i jednoga signal prekida... Kao što se vidi na slici netko prije mene je oprao pojačalo u nekom spreju, doslovce sve i jedna pločica koja je vezana za prekidače je ovakva, a kakvi su sami prekidači iznutra ne želim znati.
dual cv1600 (1).JPG
Tako da je na kraju odluka vlasnika bila sljedeća prebrikaj ti meni sve preklopnike i spoji jedan ulaz na pojačalo,tako i bilo. Žica sa ulaznog buffera dovedena na ulaz pojačala i vozi jer ionako će pojačalo služiti kao čisti izlaz a čišćenje svega se ne isplati kako god okreneš.
dual cv1600 (9).JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.