Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon sij 21, 2019 12:37 am

Gile,kada ti napravim pcbe i rijesimo to onda mozes skoncati kako god hoces. Hihi
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la gilhooley » Pon sij 21, 2019 7:40 am

Upravo tako...prvo pečene, onda bademantil :lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Toma » Pon sij 21, 2019 3:06 pm

Jos malo pa gotovi
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Toma

PostPostao/la s@ki » Uto sij 22, 2019 4:55 pm

Khadgar2007 napisao:Gile,kada ti napravim pcbe i rijesimo to onda mozes skoncati kako god hoces. Hihi

jel samo ja nakon ove konstatacije zamišljam gila pod khadgarom u ljubičastoj haljini ili vas ima još ? :D
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la gilhooley » Uto sij 22, 2019 5:00 pm

Ne znam...zmajZ se čini isto prikladnim za šlafrok :lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Bepone » Sri sij 23, 2019 12:12 pm

konacno se naslo malo vremena za finisirat jednu ideju koja se provlaci vec par mjeseci!!! jos prije namotana C jezgrica je dobila noge, nasla se neka stara sasija za drzat dijelove, probusile su se jos poneke rupe, plocice preampa i napajanja popunjene! toroidu se dodalo jos nekoliko volti! nazire se svijetlo!! :idea:
neke iskre su izbacene radi ostrine i zamijenjene Orange dropsima na testu a sad i wimom za ekperiment!
proba 2.jpg

proto2.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sri sij 23, 2019 5:01 pm

montiren napajanja ...
proba 3.JPG

proba 4.JPG
Bepone

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 24, 2019 1:11 pm

Prije nego vremena došlo do mene još malo stare krame na "popravak" sa kvarom da je nešto puklo u pojačalu i zdimilo se.Neko pojačalce od Dual CV1600,puno gumbića i svega...

dual cv1600 (2).JPG

Relativno brzo nakon provjere svih dijelova u pločicama izlaza okrenem pojačalo i vidim da se edan X2 kondenzator na primaru trafoa razletio, zamijenim i pojačalo "proradi".

dual cv1600 (6).JPG

Nakon detaljnijeg pregleda našao se još jedno 101 problem. Preklopnik za selekciju ulaza je neki majstor zrihtao tako da nema dijela koji drži tipku pritisnutom.Ima 4 ulaza i pritiskom jedne tipke druga se isključi, samo što dio koji drži tipku uključenom fali ili je potrgan. Ja to riješim na jednostavan način, korisnik neće trebati više od jednog ulaza pa samo jednu tipku prebrikam. Spojim na zvučnike, pustim signal a ono jedan kanal puno tiši od drugoga. Spojim ja signal drito na pločice pojačala i sve radi super.Vratim kako je bilo i počnem okretati gumbiće na prednjoj ploči a ono imam što vidjeti, okretanjem skoro pa sve i jednoga signal prekida... Kao što se vidi na slici netko prije mene je oprao pojačalo u nekom spreju, doslovce sve i jedna pločica koja je vezana za prekidače je ovakva, a kakvi su sami prekidači iznutra ne želim znati.

dual cv1600 (1).JPG

Tako da je na kraju odluka vlasnika bila sljedeća prebrikaj ti meni sve preklopnike i spoji jedan ulaz na pojačalo,tako i bilo. Žica sa ulaznog buffera dovedena na ulaz pojačala i vozi jer ionako će pojačalo služiti kao čisti izlaz a čišćenje svega se ne isplati kako god okreneš.

dual cv1600 (9).JPG
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Bepone » Čet sij 24, 2019 7:42 pm

od viska trafo namota izveden dc doubler za DC grijanje, 7812 metalac zavidan na sasiju
doubler.jpg
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned sij 27, 2019 10:35 pm

zmaju je krepucnuo FET amp i natjerao me na popravak, pa se mjere fetovi, (2SJ50, SK135), kao lampadine po grafovima,
na suplaj od 12V, 4 oma i pomalo dizat napon i citat struju i usporedjivat pomalo
viber image1.png
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica