Flega; rijetko koji zvučnik nije iskoristiv. Nov zvučnik dobrog proizvođača je sigurno iskoristiv. Razumijem tvoje razočaranje, i sam sam nekoliko puta doživio slično. Tada sam naučio;forumi su krasna stvar, na njima je puno znanja i ljudi sa znanjem (uglavnom amatera u području), spremnih pomoći. Međutim, iako na forumima (ne nužno samo na ovom) ima ljudi koji su vrhunski znalci, i postoje brda materijala, smatrati forum referencom je...nije dobra ideja. Forum je alat. Svatko tko krene u samogradnju dobiti će savjete, pomoć a i više. Međutim kako će to iskoristiti (zajedno sa posljedicama) ostaje na onome tko radi.
Netko je ovdje rekao; ne radi ako neznaš kako radi. Drugim riječima moraš dovoljno znati o onome što radiš (drugim riječima proučiti materiju) da si u stanju odvagati što želiš, što očekuješ, što ti se nudi, da li je to zbilja pravi put (ili element, ili zvučnik, nešto treće...) što ti treba. Nakraju si i sam shvatio

pitao si i drugdje, double check, triple check... nitko se neće ljutiti, dapače, da si provjerio ranije i napisao; Zmajz tu i tu sam pitao ti i to, i rekli su mi to... onda bi ti Zmajz vjerojatno odgovorio da je pogriješio ( hebiga, dešava se...) i problem bi bio riješen na sveopće zadovoljstvo.
Svaka škola košta, i ti si upravo svoju platio. Sada iskoristi znanje i završi zvučnike. Sigurno ćeš uspjeti.

Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.