da li je moguće napraviti male zvučnike za 300kn?

Re: da li je moguće napraviti male zvučnike za 300kn?

PostPostao/la pinco » Čet sij 28, 2016 8:06 am

flega napisao:Vidim da sam ja krivac što projekt nije uspio a ne netko drugi...

A ko drugi, to je tvoj projekt, niko ti nije uzeja pare za projektiranje i savjete.
Svi su imali projekte promašaje, ti si proša praktički neokrznut šta se love tiće. Sa takvin stavon nećeš daleko dogurat. Ako nisi spreman na "padove" ovo nije hobi za tebe.
pinco

PostPostao/la pamook » Čet sij 28, 2016 8:17 am

...jebiga, izgleda da je doslo do greske, a naravno, do greske dodje upravo onda kada covjek otvoreno kaze da se ne zeli time "baviti" vec zeli napraviti nesto i na tome ostati... naravno, Murphy :P ...

jucer sam Flegi dao na probu par Vifa pa sad cekamo rezultate, kad budu... :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Čet sij 28, 2016 8:31 am

Flega; rijetko koji zvučnik nije iskoristiv. Nov zvučnik dobrog proizvođača je sigurno iskoristiv. Razumijem tvoje razočaranje, i sam sam nekoliko puta doživio slično. Tada sam naučio;forumi su krasna stvar, na njima je puno znanja i ljudi sa znanjem (uglavnom amatera u području), spremnih pomoći. Međutim, iako na forumima (ne nužno samo na ovom) ima ljudi koji su vrhunski znalci, i postoje brda materijala, smatrati forum referencom je...nije dobra ideja. Forum je alat. Svatko tko krene u samogradnju dobiti će savjete, pomoć a i više. Međutim kako će to iskoristiti (zajedno sa posljedicama) ostaje na onome tko radi.
Netko je ovdje rekao; ne radi ako neznaš kako radi. Drugim riječima moraš dovoljno znati o onome što radiš (drugim riječima proučiti materiju) da si u stanju odvagati što želiš, što očekuješ, što ti se nudi, da li je to zbilja pravi put (ili element, ili zvučnik, nešto treće...) što ti treba. Nakraju si i sam shvatio :mrgreen: pitao si i drugdje, double check, triple check... nitko se neće ljutiti, dapače, da si provjerio ranije i napisao; Zmajz tu i tu sam pitao ti i to, i rekli su mi to... onda bi ti Zmajz vjerojatno odgovorio da je pogriješio ( hebiga, dešava se...) i problem bi bio riješen na sveopće zadovoljstvo.
Svaka škola košta, i ti si upravo svoju platio. Sada iskoristi znanje i završi zvučnike. Sigurno ćeš uspjeti. :snooty: :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 28, 2016 9:38 am

Visi se tko je zaprav kriv, trebao si odmah u startu dati čovjeku par Vifa da proba. :roll:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Čet sij 28, 2016 9:41 am

Ajde da ne laprdamo ovdje bez potrebe, pošalji mi te drajvere, ja ću napraviti te zvučnike i ako budem zadovoljan vratim ti kompletne prototipove, Materijal s kojim radim je Kapa ploča.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la flega » Čet sij 28, 2016 10:12 am

Zmajz napisao:Ajde da ne laprdamo ovdje bez potrebe, pošalji mi te drajvere, ja ću napraviti te zvučnike i ako budem zadovoljan vratim ti kompletne prototipove, Materijal s kojim radim je Kapa ploča.

iako ponuda zvuči idealno za nekog neznalicu poput mene, to ne bi bilo u redu, da ti radiš a ja uživam :) Osim toga rekao si da je ta Kapa skupa i teško nabavljiva i bilo bi glupo da te oštetim za nju.
ajd bolje ovako: pošto vidim da imaš želju da mi pomogneš ja bi ti dao par smjernica pa ti vidi jel se to može izvesti, a ja ću napraviti kutiju od lesonita koju mogu oblijepiti s onim pločama za pod. Kod nas ih ima kupiti na komad ali samo u debljini 3 i 5mm. A ako baš inzistiraš, poslat ću ti drivere i platiti troškove.
flega

PostPostao/la pamook » Čet sij 28, 2016 11:02 am

Khadgar2007 napisao:Visi se tko je zaprav kriv, trebao si odmah u startu dati čovjeku par Vifa da proba. :roll:

:clap:

fino ja kazem, Zmajz nema blagog pojma, a ja imam, pa cu ja ispred njega (sto je inace moj obicaj, kao znalca) :mrgreen:

khad, ajd pls. bez (sto bi Tubeman rekao) misjih .

dalje se nadam revijalnom tonu :obscene-drinkingcheers:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Zmajz » Čet sij 28, 2016 11:48 am

Flega, ajde daj mi te smjernice o kojima govoriš, a za moje troškove se nemoj brinuti. Imam i ja svoje izvore... Tvoje će biti (ako se tako odlučiš) da platiš poštarinu. Ali prvo da čujemo želje!
Zmajz

PostPostao/la flega » Čet sij 28, 2016 11:56 am

Zmajz napisao:Flega, ajde daj mi te smjernice o kojima govoriš, a za moje troškove se nemoj brinuti. Imam i ja svoje izvore... Tvoje će biti (ako se tako odlučiš) da platiš poštarinu. Ali prvo da čujemo želje!

htio bih da driver bude smonitran s unutarnje strane i to bez šarafa ako je moguće.
flega

PostPostao/la Zmajz » Čet sij 28, 2016 12:40 pm

predpostavljam da ih želiš montirati tako da ne strše izvan prednje ploče (eventualno sakriti nekim platnom). Taj mali drajver možeš samo zalijepiti nekim dobrim ljepilom (epoxi). nema dovoljno mesa oko gumenog ovjesa za tako što... Ili superkratke vijke da ne probiju prednju ploču. Druga je opcija da se upuste u prednju ploču (igra sa glodalicom). Treća opcija da se montiraju normalno i onda napravi maska od recimo 4mm lesoniti (ili od onih zelenih ploča).
Ako sam dobro shvatio što želiš.
Zmajz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici