13DR7-protufazno jednostavno pojačalo

Re: 13DR7-protufazno jednostavno pojačalo

PostPostao/la pamook » Ned svi 31, 2015 7:36 pm

... a iz izloga broj 3, izabrao sam rezultate dobivene mjerenjem....

mjereno signalom 1kHz iz zvucne kartice kompa, na primar pusteno 501mV, rezultati kako slijedi na slici...

ispada da bih mogao spojiti crnu i indigo sa rezultantom oko 9kohm reflektirano na primaru... vec sljedeca je 4k5...

e sad, o induktivitetu pojma nemam, pa nisam ni dodirnuo, mozda i bolje :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la joe dalton » Ned svi 31, 2015 8:29 pm

pamook napisao:ako cemo iskreno, osim projekta sa GU50, ovdje na forumu nisam vidio da je iole nesto bilo u postupku izrade a da je pojedinacni OPT kostao vise od 500ak kn po komadu (ne podcjenjujem, samo se osvrcem na ono da dobar trafo kosta) - naravno ne racunajuci povremene slikovnice u Bla-bla temi - popravci i ezoterija u izradi za ljude koji ni nisu tu na forumu...

Pamook moram te demantirati. Trafoi za RS1003 SET su me koštali skoro toliko (po komadu naravno). S tim da mi je proračun napravio Davorin gratis i da sam jezgre nabavio vrlo povoljno. Da sam takav trafo kupio na tržištu cijena bi bila najmanje duplo veća.

Inače lijepo se igrati i eksperimentirati i nešto naučiti. Ali za nešto ozbiljnije treba ipak i ozbiljan pristup. Tako da se slažem s Tubemanom. Za ozbiljno pojačalo treba ozbiljan izlazni trafo. I tu baš ne može biti nekog kompromisa.
A sad ako se koji put zay... pa kupimo nešto što se i ne pokaže onako kako smo mislili da će biti i to je za ljude. :mrgreen:
joe dalton

PostPostao/la Edison » Ned svi 31, 2015 8:43 pm

pamook napisao:a za Billy the Kid, :lol: , sve dok mi to zena ne kaze - nema problema :mrgreen:

Ipak nisi tako brz... ;) :lol:

I jos velis da ti ne ide matematika? A vidi izracuna... na papiru "faca"... ;)

To sto si mjerio s 1Khz signalom, ne znam s cim si ocitavo? S krepanim kineskim osciloskopom nisi? Ako si s univerzalnim instrumentom, onda je mozda problem jer oni ne vole AC iznad 400Hz, a i to sam previse rekao. Najbolje je ici do 200Hz, moze i 100Hz, moze i 50Hz iz mreze preko malog trafoa od, recimo, 3V.

A sto se tice trafica, fakat su mali, ali izgleda imaju nekakav dobar lim, davorin rece da njegovi dobro sviraju. Svirat ce i tvoji, a nece biti high-end, ali to smo znali i u pocetku. Alternativa su posteno namotani trafoi na EI-84 limovima, ali onda pojacalo vise ne moze biti malo...

Najveca je istina da za dobro cijevno pojacalo moramo imati i dobar izlazni trafo. Trafoi za AIR 807 su dosli nesto preko 500 kn po komadu, a da su veliki i teski vidio si na mom EL34 pojacalu u Sisku.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Ned svi 31, 2015 8:46 pm

Ja opet ne vidim u čemu je problem?
Da li je pamook radio ozbiljne projekte sa namjenskim trafoima? Je. Znači, slažemo se sa Daltonom i Tubemanom da treba biti ozbiljnih pristupa? Ok...
Da li su i drugi radili ozbiljne stvari? Jesu...
A zašto se nesmijemo igrati?
I u čemu je problem u igranju? I tko je rekao da se očekuje vrhunski hifi uređaj?

Pamook i ja sam u nabavci sličnih stvari, pa se pridružujem igranju ( u pješčaniku)...

@Tubeman; Lako ti je tako na daljinu, ajd reci Precjedniku da se igra :angry-tappingfoot:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Zmajz » Ned svi 31, 2015 9:20 pm

Oni tam u Australiji jesu "down under" i sve im je naopak, ali evo dali su si truda oko tih trafića, pa koga interesira: http://www.ozvalveamps.org/optrans.htm
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la joe dalton » Ned svi 31, 2015 9:31 pm

Zmajz napisao:Oni tam u Australiji jesu "down under" i sve im je naopak, ali evo dali su si truda oko tih trafića, pa koga interesira: http://www.ozvalveamps.org/optrans.htm" target="_blank

Hmmm....... "The output transformer in a valve guitar amplifier ....." :think:
Nekako mislim da je to za drugu publiku
joe dalton

PostPostao/la pamook » Ned svi 31, 2015 9:42 pm

Joe - ispricavam se, totalno smetnuo s uma tvoj projekt, mea culpa :obscene-drinkingcheers:

Edison, :lol: , morao sam se ponovo podsjetiti na jedan jubito edukativni filmic oko izracuna :doh: ... al nista, jos samo stotinjak puta pa cu upamtit :mrgreen:

mjerio sam svojim Fluke multimetrom, to je (trenutno) jedino precizno i vjerodostojno sto imam... pustio signal sa laptopa (1kHz), namjestio "volume" na najokrugliju mogucu cifru (501mV) i onda prebacio mjerenje na sekundar... ako bude vremena, sutra premjerim ponovo sa 100Hz... a fino sam krenuo dopodne, sve namjestio, pustio 100Hz signal sa kineza, namjestio na okruglih 6V, spojio na primar i - crk :shock: ... i ne bi vise normalno proradio, jok. Valjda je bilo presudno sto sam se probudio s sinusima metar ispred sebe i jednako okruglom glavoboljom :lol: , pa je jadnom kinezu jos malo sinusa bilo jednostavno previse :think:

najvise u stvari frustrira to da uopce pod istom oznakom postoji (barem) dva tipa ovih trafoa, i naravno da ce meni doc - krivi :lol: :lol: ... to mi sad vec pomalo dodje pod normalno :lol: :doh:

Dean - :obscene-drinkingcheers: ... bas me zanima hoces dobit ovakve ili "original" kao Davorin... vidim po ebay-u da se prodaju ovakvi pod slikom onih drugih, a bome i obratno... tko ce ih znat :cry:

inace, ideja oko ovog pojacalca je bila sve skupa skutijati u jednu kutiju od UPS-a koju imam vec dulje vrijeme, sirinom je taman da moze uci plocica i ima malo lufta, pa kad bi ispod nje bili mrezni i oba izlazna, lijepo bi se to dalo skemijat da izgleda fora unutar uske dugacke kutije, lako prenosivo, tlocrtno zanemarivo :P

no pomalo :P

ja bih u stvari i volio da se netko uhvati jednog "jaceg" projekta, ali da ga dokumentira dovoljno da ne treba puno mozganja oko toga... i vec priznati copycat sigurno nece proviriti i vratiti se u rupu na jos par tjedana :happy-smileygiantred:

Brisbane men stay home at night, cos I outlawed all of the vice :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned svi 31, 2015 10:32 pm

pamook napisao:ako cemo iskreno, osim projekta sa GU50, ovdje na forumu nisam vidio da je iole nesto bilo u postupku izrade a da je pojedinacni OPT kostao vise od 500ak kn po komadu (ne podcjenjujem, samo se osvrcem na ono da dobar trafo kosta) - naravno ne racunajuci povremene slikovnice u Bla-bla temi - popravci i ezoterija u izradi za ljude koji ni nisu tu na forumu...

Očito si i moje trafoe smetnuo s uma :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la zuzi » Ned svi 31, 2015 10:51 pm

U danima odmora /od predcedničkih obaveza tjeranja članstva da dovrše projekte za ŽF/ njegovo veličanstvo je odšacalo ovaj par transformatora na jebaju.
Sreća je u tome što zahvaljujući mojoj predcedničkoj blagosti plaćanje i bidanje će obaviti članstvo. Dostava u novom klupskom kafiću gdje zakupac veli "pa ovo je kafić i kava treba biti dobra". :clap:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
zuzi

PostPostao/la zuzi » Ned svi 31, 2015 10:55 pm

I ovi se "love" za 20Euro par pa ćemo vidjeti
zuzi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika