Kad sam kupovao pločice za pass aleph 5,greškom sam kupio dvije(na jednoj ploči oba kanala)...da i to je moguće..
.Iz tog razloga sa i sitne dijelove kupio da imam za dvije pločice.
Onda mi je ostalo četiri konda(22000uF),jer sam kupio prevelike,pa nisu stali u aleph 5..
Imam nekoliko transformatora od 200VA 48V,pa sam jedan premotao na 2x18V.
Hladnjak 200x180x100mm(dobio za pivo) sam prepilio i sad imam dva 100x100x180mm.Nedavno sam na buvljaku kupio tri alu ploče 280x180x5mm za 20kn..
Prednja ploča je sklepana od tri puna profila 410x30x10mm(ostatak od nekog uređaja kojeg sam rastavio) i dvije cijevi 410x10x10mm(13kn baumaunešto).Kad sam to sve povezao u cjelinu dobio sam ploču 410x110x10mm.
Malo alu L profila i kućište je složeno.
Prvo paljenje je prošlo bez problema.Napon na izlazu iz ispravljače je oko 21V.
Struja kroz izlaz je ispočetka bila 0,8A,pa sam to kasnije podigao na malo preko 1A.DC-offset je isprva bio 30 do 40mV,onda sam i njega malo spustio na oko 10mV.
Kad se pojačalo dobrano ugrijalo(4 do 5h) izmjerio sam temperaturu na hladnjacima koja je 55°C,a sobna u tom trenutku je bila 25°C.
Šum i brum ne postoji(bilo malo na početku kad je ulazni kabel dodirivao trafo...pa je bilo
dok nisam skužio problem)Za zvuk je još rano da dajem ocjenu,jer svira tek dvadesetak sati,ali prvi dojmovi su iznad očekivanja.Jako se dobro slaže sa mojim zvučnicima koji su 92dB osjetljivosti.
malo slikica..