Ako Dachu nemamo što pametno reči, bolje da šutimo
Evo moj "konstruktivni" prijedlog:
Ako već imaš XLR, najbolje bi bilo koristiti ih.
Ako se radi o "pravom" XLR standardu ( + / - / gnd) onda ne bi trebalo biti problema s proizvoljnom duljinom žice.
Tu se može eksperimentirati s raznim vrstama, mada bi najbolje bilo nabaviti neki "pravi" kabel za takvo spajanje (lako nabavljiv i jeftin je npr TASKER kojeg ima posvuda).
Ako je XLR "fake" tipa (- i gnd spojeni zajedno ili preko kakvog otpora pa dalje idu na asimetrični ulaz), onda to možda neće biti previše dobro.
Ako je XLR samo s jedne strane (ili nije "pravi") može se dodati jeftini sklop za balansiranje kojim se onda spaja simetrični kabel na pojačalo.
Sklop (ili oba) nisu komplicirani i ima ih sve po svuda. Lako se može napraviti s jednim ili dva OP pojačala.
Ja sam ih svojedobno radio kao dodatak uređaju za emitiranje programa pomoću računala za radio-postaje gdje je praktički sve (što vrijedi) spojeno simetričnim vodovima (XLR).
Može se pokušati i s nesimetričnim kablom, ali se mora očekivati nekakva degradacija zvuka, posebno u "višem području" pa čak i s bufferima koji tu baš ništa ne rješavaju.
Dugačka žica je ipak dugačka žica, od čega god da je napravljena.
I sam sam sam jedno vrijeme koristio takvu žicu od cca 8 m (računalo - TV scart) za zvuk, i funkcioniralo je, ali osjetilo se....
S druge strane, simetrično spajanje nema tih problema, čak i na vrlo velike udaljenosti (svojedobno smo na jednom lokalnom radiju imali pobudu FM odašiljača koji je od miksete bio udaljen skoro kilometar, i to kroz telefonske parice tek s dva 600 omska trafa, bez gotovo ikakvog utjecaja na kvalitetu. Tu treba napomenuti da su simetrični vodovi (pogotovo ako su oklopljeni) manje osjetljiviji na smetnje (kako god to čudno zvučalo) od nesimetričnih..
Ako te bude interesiralo, mogu pronaći šeme ili pomoći kod realizacije.
Mislim da se na ESP stranicama može naći uobičajena i dobra shema.