Opremanje radionice

Re: Opremanje radionice

PostPostao/la drazenK » Čet stu 20, 2014 6:21 pm

Pamookče, daj link za ovaj spejs gađet pliz
drazenK

PostPostao/la pamook » Čet stu 20, 2014 6:28 pm

---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto pro 02, 2014 3:58 pm

Danas mi je iz PRCa stigao PICkit3 programator. Nakon malo natezanja i traženja programa, jer njega naravno nisam dobio u paketu a bome nije lako do njega doći niti na Microchipovoj stranici, spojio sam programator na komp i sve tri LEDice su zasvijetlile. Znači program je prepoznao programator i to je nešto za početak. Kada će mi se dati trebam na protoboardu na brzinu spojiti neki PIC i probati ga isprogramirati da vidim jel programator fercera.

pickit3.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Master of disaster » Uto pro 02, 2014 5:20 pm

Pa ako gore lampice onda fercera, e sad, dali ti znaš programirati... :mrgreen: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto pro 02, 2014 8:19 pm

Programirati ili upucati program u uC,to su dvije "male" razlike. :lol: Nadam se da ću savladati upucavanje programa u uC a programiranje ostavljam drugima. :D
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Uto pro 02, 2014 8:33 pm

pih jesi neki... sad bi ti neki drugi rekli da si p/*kica jer neces naucit programirat... a to ti dodje isto ko motat trafo, svak to savlada bez frke, samo treba sjest i samo time se bavit, a ako neces, onda si zbilja ona stvar...

nisam se nadao tome od tebe :snooty: :snooty:
pamook

PostPostao/la Dean » Uto pro 02, 2014 11:51 pm

pamook napisao:pih jesi neki... sad bi ti neki drugi rekli da si p/*kica jer neces naucit programirat... a to ti dodje isto ko motat trafo, svak to savlada bez frke, samo treba sjest i samo time se bavit, a ako neces, onda si zbilja ona stvar...

Da,ni ja :snooty: Malo si omekšao s godinama ? Ha?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Sri pro 03, 2014 8:55 am

Dean napisao:
pamook napisao:pih jesi neki... sad bi ti neki drugi rekli da si p/*kica jer neces naucit programirat... a to ti dodje isto ko motat trafo, svak to savlada bez frke, samo treba sjest i samo time se bavit, a ako neces, onda si zbilja ona stvar...

Da,ni ja :snooty: Malo si omekšao s godinama ? Ha?

:shhh: pssst, on je jos mlad, ne mora znat da je to cisto fizioloski :shhh:
pamook

PostPostao/la SaWa » Ned sij 25, 2015 4:21 pm

Imam jednu stolnu (DIY) bušilicu za PCB.Dobio sam je u trampi prije 20-tak godina.
Motor radi na 24V i ima 2250 o/min.Stalak je od 10mm pločevine,tako da je sve teško i stabilno.
Stajala je u ćošku radione sve te godine i skupljala prašinu.U međuvremenu su se kablovi doslovno raspali,a metalni dijelovi pohrđali.
Jučer mi bilo dosadno pa sam se uhvatio posla.
Žičana četka na bušilicu pa udri....žuljaj do golog željeza,pa purolpasta i glanc do "visokog sjaja".. :D
Zamjenio kablove,ubacio prekidač i signalnu žaruljicu.Bojanje sam ostavio za tople dane... 8-)

i eto...slike.

Slika

Slika

Slika
SaWa

PostPostao/la micro » Ned sij 25, 2015 5:31 pm

Khadgar2007 napisao:Danas mi je iz PRCa stigao PICkit3 programator. Nakon malo natezanja i traženja programa, jer njega naravno nisam dobio u paketu a bome nije lako do njega doći niti na Microchipovoj stranici, spojio sam programator na komp i sve tri LEDice su zasvijetlile. Znači program je prepoznao programator i to je nešto za početak. Kada će mi se dati trebam na protoboardu na brzinu spojiti neki PIC i probati ga isprogramirati da vidim jel programator fercera.

pickit3.JPG

Ajde , nije lako do programatora doci, pascu pod stol od smijeha.

Skini takozvani softverski alat za njihove mikrokontrolere odaziva se na ime MPLABX i instaliraj, moras imati instaliranu javu, imas verziju za win,linux i mac.

Kad ga instaliras zalijepit ce ti 2 ikone na ekran, ona druga ti je softver za programator a mozes mislim programirati i iz prvog.

Evo ti link, nije problem naci ako znas sta trazis:)
http://www.microchip.com/pagehandler/en ... /home.html
micro

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala