ako nesto "navodno" dobro radi i radi dobro bas radi necega,onda je logicno da si spreman potrositi malo vise u taj dio...
dali je to "vjera" ? nebi rekao s obzirom da su takve stvari mjerljive.
dali se taj dio moze zamjeniti s necim drugim, u tom istom sklopu/krugu, vjerojatno da...ali po svemu sudeci nije/nece raditi jednako dobro kao originalni element.
dali se cijeli sklop moze zamjeniti necim drugim ?
Moze ali koja je poanta ?
Dali se izvor moze direktno spojiti na zvucnik ? Moze
Dali se izvor moze spojiti direktno ma pojacalo ? Moze
ali nista od tog nije optimalno
zasto se sad iscudjavate ako netko zeli naoraviti sklop po nekoj shemi i bas s nekim dijelovima ?
Zato sta ta dva dijela trenutno dodju 10x prvotne cijene na trzist ?
To povecanje cijene u konacnici igra povecanje od cca 5-10% na cijelu investiciju ?
Po meni je to zanemarivo,ukoliko cu dobiti nesto sto zelim
sto zelim je diskutabilno i nema smisla o tome raspravljati
kao sto mi nema smisla forsirati uredjaje s cijevima umjesto jfetova,jer kao ima ih boljih...cak i da su najbolji...negdje jednostvano ne leze...zasto ne leze, mozda jer su okrugle pa se kotrljaju ? Sta ja znam,mene jednostavno cijevi ne zanimaju...sorry...
ali ne vidim zasto sad nekoga uvjeravati da mu taj sklop ne treba, da je bolji neki drugi...
a covjek bas zeli naoraviti ovaj jer mu bas treba nesto takvih slecifikacija
dali se moze fejkat..moze..
Zasto netko ide raditi fake ? Radi zlobe ? Profita ?
Koliki je problem nekome izeti chip standardnih dimenzija,broja nogica, bez oznaka i provuci ga pod laser ili bilo sta, da nastampa bilo kakav naziv...ako ga to nista ne kosta ? ( ili ga kosta 2lipe )
Mislim da smo svi vidjeli i kako se fejkaju kondenzatori...covjek bi rekao da je to neisplativo...ali eto...nekome je...nazalost...ima svega
mozemo kriviti internet za to jer su danas informacije lako dostupne
od hrpe informacija je problem razaznati koje su dobre a koje lose
mi koji nemamo vremena ni novaca (cak ni znanja) vjerujemo nekim informacijama na netu jer mi je to "jeftinije", brze, zgodnije...
netko te informacije zlorabi ili koristi radi povecanja profita...ne mozes ga kriviti
sta je tu je ... svi imamo neke svoje musice i nacin pristupanja nekom problemu/rjesenju ili nacinu stvaranja problema