Evo jednog "na brzinu" napravljenog uratka. Već duže vrijeme pikiram da napravim Sipijev mu-follower i prošli tjedan su mi došli dijelovi iz TMEa koji su mi falili. Tako da sam brzinski napravio ovo pretpojačalo za AV sajam u Sheratonu.
Šema je poznata ali da i nju okačim.
Napravio sam izmjene ča se tiče napajačke sekcije. Nisam išao na lm317 već na proverenu šemu sa 7824 te multiplikatorom kapaciteta poslije njega. To će također se malo doraditi ali nisam imao vremena se igrati sa dodatnim RC filterom poslije multiplikatora kapaciteta, to će doći u sljedećoj reviziji tog napajanja a koliko vidim po slici na skopu i biti će potrebno.
Također sam umjesto ulaznog 10uF stavio 2,2uF jer nisam imao neke veće a za izlazni sam našao na lageru par starih Iskra kondića od 10uF. Nisam niti uparivao i štelao struju kroz BS170 jer je sve na brzinu bilo zgotovljeno u četvrtak navečer. Koliko sam malo pogledao pretpojačalo na skopu ima pojačanje oko 2 te nešto vrlo sitno DC offseta nekih par mV.
Danas je pretpojačalo doživjelo "premijeru" te nije bilo nikakvih problema sa brumom,šumom,pucketanjem i sličnim nuspojavama,bilo je kako bi se reklo plug 'n play. Sviralo je čitav dan u sistemu Dachovim zvučnicima i dobro je odradilo posao.
Nažalost slika kompletno zgotovljnog pretpojačala nemam jer kao što sam rekao fotoaparat mi je ostao u DIY sobi u Sheratonu.
edit: Pločica od pretpojačala je prepravljena te je izbačen dio sa napajanjem i napravljeno mjesta za ulazni i izlazni kondenzator. Također mase su odvojene te je pločica pretpojačala napravljena da se može napraviti dual-mono ustroj,znači da se za svaki kanal može staviti odvojeno napajanje.