Šta se radi...a nema blage veze sa....

Re: Šta se radi...a nema blage veze sa....

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 20, 2014 7:03 pm

s@ki napisao:e moj khadgare, od sveg navedenog on veli "super mi je jer je ploča cijenovno privlačna"...drugo ti ne treba ? :)

Vadiš van konteksta,ha? :mrgreen: Ja već odavno ne kupujem jeftine stvari osim ako nisu čista potrošna roba. Prije točno 7 godina kada sam kupovao kompjuter koji imam sam išao za tom "jeftinom" varijantom di je matična bila oko 600kn i procesor skoro iste cijene i kao ča rekoh u startu nisam bio zadovoljan ali rekoh gurati ću to pa dok ne crkne. Stvar je u tome da Tubeman sigurno nije odabrao tu ploču jer je jeftina nego jer valja a to ča je jeftina je sigurno bonus. Za novi komp sam mislio kupiti matičnu i procesor od cirka 1000kn ali ako je nešto jeftinije dobro,brzo pouzdano ne vidim razloga zašto bi davao više.
Od ukupno 6 kompjutera koje sam imao od '97 godine moj prošli sa Abitovom AN7 pločom(cijena oko 1000kn) kupljen oko 2005 godine mi je bio najbolji,ploča je izdržala sve oblike mučenja po taktovima jer u to doba sam se igrao sa overclockanjem(dizao sam AMDa sa 1,8 na 2,3GHz bez ikakvog problema) i dan danas radi besprijekorno dok ESCova koju sam kupio nakon nje je smeće koje nisam u životu vidio.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Sub lip 21, 2014 12:49 am

Nije problem je li nešto skupo ili jeftino, već služi li svrsi.
To da ploča košta 100 kuna ne znači baš ništa, kao što je bedasto dati tisuću kuna više za 20% "jači" procesor.
U uredska računala je bedasto stavljati divljačke video kartice.
Najveći danak plaćaju roditelji koji svojem mezimcu "informatičaru" kupuju računala od 1500 i više Eura samo zato da bi se hvalio pred vršnjacima i odigrao dvije igre.
I onda idu overkolirati procesore jer su čitali po časopisima da će im tako računala biti još brža.
Naravno da se ta brzina ne manifestira u ničemu osim što se samo više griju i lakše skure.

"Profi" primjena je vrlo jednostavna. Točno se zna što će taj stroj raditi i osim zadovoljavanja tih potreba traži se samo izdržljivost i što manja podložnost kvarovima.
I opet ne trebaju video ili zvučne kartice od po 2000 kuna. Ali trebaju što kvalitetniji monitori, što tiši ventilatori i što je moguće manja potrošnja.
Tako je i ovdje.
Firma AsRock je inače Vlastiti brand firme čije se matične ploče prodaju pod markom ASUS, tako da doista dugogodišnje povjerenje u njih do sada nikada nije bilo iznevjereno :)
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la zika » Sub lip 21, 2014 8:45 am

tubeman napisao:Firma AsRock je inače Vlastiti brand firme čije se matične ploče prodaju pod markom ASUS, tako da doista dugogodišnje povjerenje u njih do sada nikada nije bilo iznevjereno :)
Confidence that is solid As(a)Rock... ;)
Zadnja izmjena: zika; Sub lip 21, 2014 12:21 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
zika

PostPostao/la pamook » Sub lip 21, 2014 8:48 am

...kad vise nema Epox-a :whistle:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Sub lip 21, 2014 5:31 pm

evo, neki dan ponovo pusten u pogon "dodatni" tank od 120l :D ... nakon sto sam ga morao isprazniti i ocistiti, nikako uhvatiti vremena za ponovni start...

ovo je ujedno i eksperiment - naime, Davorin mi je dobavio 20kg nerafinirane i sto je vaznije - ne jodirane morske soli, pa sad "pravim" umjetno more s takvom solju... parametri i koralji ce pokazati da li im to odgovara ili ne, a isao sam mjesavinom kupovne "umjetne" soli i ove nerafinirane, tako da je sada udio nerafinirane u ukupnom volumenu vode oko 3%... za sada, nemam negativnih dogadjanja, iako mi testeri za vodu nisu kod mene (posudio ih kolegi) tako da ne mogu vidjeti sto se dogadja sa kemizmom...

za sada, bez mrtvih, sto je u svakom hobiju pozeljno :mrgreen: :lol: :lol:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la tubeman » Ned lip 22, 2014 8:28 pm

Tek kratki osvrt na računalo s prethodne strane.

Danas konačno (malo po malo) gotovo dovršio instalaciju.
Sve je prošlo vrlo brzo, praktički nevidljivo, bez ikakvih pitanja, nepoznanica i sl.
Konačno operativni sustav kojem ne zamjeram (za sada) inteligenciju i na koji ćemo se brzo priviknuti pored svih ovih XP-a i sedmica :)
Ostao je još samo ADOBE paket, ali to će si instalirati oni koji će ga i koristiti.

Vidjeti ćemo sutra što od ostalog hardvera možda neće prepoznati.
U stvari, ne bi trebalo biti posebnih problema osim s velikim A3 printerom i njegovim originalnim driverima.
Skužio ga je kao takvog, ali veliki broj mogućnosti i opcija koje inače koristimo kroz njegovo sučelje se ne vide.
Sva ostala tehnika je dosta nova pa ne očekujem druge probleme.
Bitno da je skužio sve skenere, čitače mikrofilmova i sl. koji će se eventualno na njemu koristiti.

Brzina je odlična, komunikacija s internetom još bolja.
Uglavnom, vrlo zadovoljan.
tubeman

PostPostao/la audio kutak » Ned lip 22, 2014 8:36 pm

8-ica ?? :o po meni najgori OS od novijih! nema šanse da to stavim sebi na stroj!

ili xp ili 7-ica ili neka linux distribucija.... MS je sa 8-icom sam sebi iskopao grob.... čak ni telefoni sa 8-icom
nisu ljudima interesantni ni u pola cijene...
ako su već htjeli napraviti "pametan" os onda su se trebali ugledati na lakoću korištenja kod MAC sustava...

gotovo svi ljudi kaj su uzeli računala su od mene tražili da skinem 8-icu i stavim 7-icu...

ja koristim os koji ima bar 2 nadogradnje.... znaš onu, prvi mačiči se b....ju !!

ali... to je samo moje mišljenje i iskustvo...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tubeman » Ned lip 22, 2014 9:44 pm

Obrazloži to.

Jedini OS koji doista ne valja je Vista.
U zadnje vrijeme imali smo nekoliko puta problem sa sedmicom jer sam po sebi u nekom trenutku zbrlja korisnički profil i vrati se na početne postavke, otprilike kao da ima nekakav sandbox.

Vrlo je neugodno kada ljudima instaliraš program i sutra, kada go ponovo uključe desktop je prazan, i svi instalirani programi zajedno s našim nestanu.
Možeš vratiti iz restore pointa, ali sutradan je opet isto :(

To hobby korisnik i ne primjeti, ili ako primjetei jednostavno sve reinstalira i "vozi MIško" dalje.

Profesionalno korištenje nečega je vrlo kruto i prozaično.
Nema tu instaliranja drajvera svakih pet minuta, niti piratskog softvera (uključujući i Windowse :) :) )
Niti sharewarea niti freewarea - ništa. Čista proza :)
I vjeruj mi, tada sve radi savršeno.
Do sada NIKADA nismo imali nikakvih problema s niti jednim računalom, kakvi god OS bio gore.
Potrebno je samo držati se nekih jednostavnih principa i standarda.

Dakle, ne vjerujem da je problem u OSu već u sklepavanim računalima i najviše, korisnicima.
Bojim se da je osmica bila toliko uranjena i zbog toga što je sedmica imala (i ima) svojih bugova i nedostataka (osim silne potrebe za faceliftingom zbog smartfona.
A taj dio me uopće ne zanima.
A to hoće li ikone plesati ovako ili onako, hoće li ekrani imati fade in i out, pjevati omiljenu pjesmu kod otvaranja, uopće me ne zanima, dapače, to se odmah, pod mus isključuje.

U krajnjoj liniji, nemam nikakvih predrasuda.
Koristio sam BAŠ SVE Microsoft OS-ove (+ UNIX, VMS, CP/M + Bog-te-pitaj-što-još) i znam za MIT o neparnim verzijama, ali to je vrijedilo samo za DOS :) :)

I meni je osmica bila ispočetka malo prerazigrana, i teško se prešaltavati svako malo budući mi računalo prije svega služi kao alat za proizvodnju softvera ali sada me to uopće ne smeta.
Sve "napredne" stvari sam poisključivao i imam samo standardni desktop bez "naprednih" pi****ija.
Čak imam osjećaj da nema više toliko zafrkancija i nasilja po pitanju securitya i pristupa kao kod sedmice gje je sve to doslovce izluđujuće.

Ionako je sve to samo fasada. Osnovne funkcije OSa su posve iste još od XP-a.
Inače, kada već spominješ servis packove, prisjeti se da je sedmica U STARTU došla sa SP1 (u stvari, izdan je tjedan dana od objave - tako da je netko već rekao da se OS zove SP1 + Win 7) :) :) :)
Budući već petnaest godina dobivamo sve Microsoftove produkte zajedno s alfa i beta izdanjima, otprilike znam kako to izgleda :) :)
tubeman

PostPostao/la pamook » Pet lip 27, 2014 9:26 pm

...nema nista gore nego ic gladan u trgovinu :lol: ... i onda te sa police ugledaju piskote.... i .... jebiga :oops:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la deleted user » Pet lip 27, 2014 9:43 pm

Fejkas! Na fotki od 19:52 nije bilo kakaa! :mrgreen:

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica