Obrazloži to.
Jedini OS koji doista ne valja je Vista.
U zadnje vrijeme imali smo nekoliko puta problem sa sedmicom jer sam po sebi u nekom trenutku zbrlja korisnički profil i vrati se na početne postavke, otprilike kao da ima nekakav sandbox.
Vrlo je neugodno kada ljudima instaliraš program i sutra, kada go ponovo uključe desktop je prazan, i svi instalirani programi zajedno s našim nestanu.
Možeš vratiti iz restore pointa, ali sutradan je opet isto

To hobby korisnik i ne primjeti, ili ako primjetei jednostavno sve reinstalira i "vozi MIško" dalje.
Profesionalno korištenje nečega je vrlo kruto i prozaično.
Nema tu instaliranja drajvera svakih pet minuta, niti piratskog softvera (uključujući i Windowse

)
Niti sharewarea niti freewarea - ništa. Čista proza

I vjeruj mi, tada sve radi savršeno.
Do sada NIKADA nismo imali nikakvih problema s niti jednim računalom, kakvi god OS bio gore.
Potrebno je samo držati se nekih jednostavnih principa i standarda.
Dakle, ne vjerujem da je problem u OSu već u sklepavanim računalima i najviše, korisnicima.
Bojim se da je osmica bila toliko uranjena i zbog toga što je sedmica imala (i ima) svojih bugova i nedostataka (osim silne potrebe za faceliftingom zbog smartfona.
A taj dio me uopće ne zanima.
A to hoće li ikone plesati ovako ili onako, hoće li ekrani imati fade in i out, pjevati omiljenu pjesmu kod otvaranja, uopće me ne zanima, dapače, to se odmah, pod mus isključuje.
U krajnjoj liniji, nemam nikakvih predrasuda.
Koristio sam BAŠ SVE Microsoft OS-ove (+ UNIX, VMS, CP/M + Bog-te-pitaj-što-još) i znam za MIT o neparnim verzijama, ali to je vrijedilo samo za DOS
I meni je osmica bila ispočetka malo prerazigrana, i teško se prešaltavati svako malo budući mi računalo prije svega služi kao alat za proizvodnju softvera ali sada me to uopće ne smeta.
Sve "napredne" stvari sam poisključivao i imam samo standardni desktop bez "naprednih" pi****ija.
Čak imam osjećaj da nema više toliko zafrkancija i nasilja po pitanju securitya i pristupa kao kod sedmice gje je sve to doslovce izluđujuće.
Ionako je sve to samo fasada. Osnovne funkcije OSa su posve iste još od XP-a.
Inače, kada već spominješ servis packove, prisjeti se da je sedmica U STARTU došla sa SP1 (u stvari, izdan je tjedan dana od objave - tako da je netko već rekao da se OS zove SP1 + Win 7)

Budući već petnaest godina dobivamo sve Microsoftove produkte zajedno s alfa i beta izdanjima, otprilike znam kako to izgleda

Ništa ne bacam. Sve mi treba.......