Nemojmo sada raditi pritisak na čovjeka.
Siguran sam da nikome ovdje nije cilj da ga zbunimo.
Mislim da je najbolji način da mu pomognemo tako da ga USMJERIMO a ne da nudimo rješenja je on neće ništa naučiti, a cijeli forum će popravljati tuđa pojačala

Treba samo dobro iskoristiti ono što zna, možemo mu dati nešto hintova, i to je rješenje, pogotovo ako se na neki način s time želi baviti i "krpati proračun". Sve ostalo će biti mučenje.
Isto tako, nećemo mu pomoći ako budemo zajedljivi i sumnjičavi u rezultat.
(opet za Toma) - čemu pilaš s tim totalnim refrešom i brigom za originalnošću fake Hafler kita ?
Što se tu ima totalno refrešati ? dva elektrolita?? Treba li mijenjati "small signal" tranzistore s ovima s eBaya koji su sigurno gori od ovih koji su unutra? Diode???
Ta, radi se o nazovi kitu kojeg je netko skalupio od tko-zna-čega, o neoriginalmnoj kutiji, premalim hladnjacima......
Pločica je očigledno "home made" a lemljenje više nego amatersko.
(ne više za Toma)

Zato uvijek prvo treba postaviti plan:
Hoće li se to tek popraviti ili potpuno srediti.
Namjerno pišem "sređivanje" jer "refresh" je iluzorna kategorija za ovo. Što bi to u stvari značilo

Popravak se ionako podrazumijeva ako se radi "sređivanje".
Dakle, prvo treba ustanoviti što treba "popraviti", koliko to košta, i koji bi bili troškovi "sređivanja" ako do toga dođe.
Nitko ne voli varijantu "bude savršeno i bumo vidli na kraju koliko bu koštalo"

Dakle prvo treba ustanoviti što je krepalo, mogu li se nabaviti "originalni dijelovi" jer BUZ900 NIJE original.
Isto tako se mogu uz minimalne korekcije staviti nekakvi današnji IRFovi za desetak kuna koji će vjerojatno bolje raditi u toj konstelaciji .
Neugodna stvar je uparivnje, jer dobiti uparene (i to dva para po kanalu) fetove nije niti lak niti jeftin zadatak.
Bez uparenosti postoji ogromna opasnost da će sve skupa loše raditi.
Badava čak i originalni lateralni fetovi koji koštajuuuu, a rade gore od 2n3055 (o kojima imam jako dobro mišljenje, ali to je za širu zajednicu etalon jada).
Ne treba zanemariti drivere koji su najvjerojatnije isto tako riknuli a koji bi isto tako trebali biti upareni.
Treba ustanoviti je li još štogod stradalo, jer krepavanja uvijek idu u čoporu.
Je li drugi kanal ispravan ili tek "ispravan".
Možemo li, u stvari, to podesiti da to bude kako treba, jer samo zamjena fetova i podešavanje "na uho" (na sreću nema se puno što podešavati) nisu dostatna.
Podsjećam da je za sve ovo potrebno nešto tehnike i pripadajućeg iskustva jer je vrijeme provjere napona jezikom, a mirne struje špagom davno prošlo.
Tek sada možemo naručitelju dati nekakav preliminaran "troškovnik".
Epska izjava "Bilo je zahebano i izgubio sam 5 dana jer je netko prije mene tu bio s rovokapačem" je djetinjasta i ne vodi k sreći.
Tada će vlasnik znati isplati mu li se sve to ili ne.
Ako ne, može se ponuditi alternativno rješenje s drugim izlaznim fetovima i sl., ali to je već druga priča.
Inače, svaka čast promotorima tih vintage fetova, ali moje je mišljenje vrlo racionalno: "da su valjali ne bi se prestali proizvoditi".
Mislim da današnji fetovi u koje se kune Nelson Pass ne bi trebali biti puno lošiji, i sjetimo se samo kriterija po kojim aih on odabire za projekte

Možda nisu jednako linearni, a možda su i bolji
Na kraju, kada se to popravi i podesi, ne bi se smjelo dogoditi da se žice ili pločice kelje s vrućim ljepilom ili šarafe s 5 cm predugim šarafima

Ovo je samo podsjetnik da su popravak i "popravak" jako različite kategorije, a o "refrešu" da i ne govorim.
Neki puta se isplati postaviti si pitanje "isplati li mi se to uopće?, tko će platiti dva para fetova ako ih skurim nepažnjom?" i sl.
Zato step by step .
Literaturu u ruke ( pa i vražji internet) i polako...
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......