Razmišljao sam malo o tome, radio sam neke slične dorade na plastici ali za preradu ručke uvijek ima vremena, iako neke stvari volim ostavit u originalu, a kod takvih radova moguće su i komplikacije, plastika je preko 30 let pa samim time je i veći rizik od lomljenja. Ne bih to nikome davao tokarit, imam i kofer sa malim dremelom i nastavcima, dosta alata i nešto iskustva sa sličnim radovima, bilo bi to izvedivo, ali uvijek postoji rizik. Ako bih radio onda sam, uzme se malo svrdlo promjera 1mm pa se buše rupe do rupe, kasnije 1.5mm do stijenke, međuprostor se kasnije sa turpijicom za nokte obradi i srede oba proreza do kraja. Mislim teorija je jedno, a u praksi je to uvijek drugačije, znam iz vlastitog iskustva. Međutim, ako može da se ne dira, a nemam rezervnu ručku onda mislim da ne želim bit prvi koji će pohvalit neuspjehom ili polomljenom, zato bih bolje išao na adapter ako bude potrebe ili isprobat kako je Phobon sugerirao, stavit prvo zvučnicu gore i vidjet kako stoji, korigirati gdje se može, ako valja, valja ako ne, ima i drugih mogućnosti. Možda se i bacim u ovaj posao, jedino mi je sada stiska sa vremenom i imam drugih obveza, u jesen i preko zime za takve stvari imam vremena. Volio bih da ne budem prvi u ovome, ali ako se odlučim javim povratno ovdje.

Idem u Zagreb slijedeći mjesec pa ću vidjet gdje bi se mogla naći ova glatka ploča za namještanje protusile, meni je zanimljiva da se vidi kako to u praksi izgleda i radi, pa zašto ne ako nije skupa.
Hvala Zlatko na savjetima i dokumentaciji, skinuo i arhivirao, budem kasnije malo detaljnije pogledao, baš mi je falila.