Vrlo moćan dizajn, potpuno metalna konstrukcija i težina od cca 8 kg su doista upečatljivi i već kao takvi ukazuju na nešto višu klasu.
Osim toga, karakteristike su mu vrlo dobre.
Ima i zanimljiv i efikasan senzorni sustav PLL lockinga izvedenog preko gumba za biranje stanica.
Došao je mrtav načisto
Mali problem kod servisiranja su ugrađeni specijalizirani vlastiti čipovi koji nemaju zamjene a sadrže sklopove koji se ne mogu jednostavno reproducirati tako da bi neki ozbiljniji kvar prilično naborao čelo potencijalnog servisera
Ima se ponešto nabaviti preko neta ali su cijene prilično užasne.
Srećom, ništa takvo nije stradalo. Osim ponosa i "sluha".
Zamjena ulaznog feta, nešto žaruljica i (tek preventivno) elektrolita u ispravljaču + temeljito podešavanje i čišćenje su riješili sve što je trebalo.
Eh, da, i malo osvježavanje boje je pomoglo.
Osobno sam protivnik pošto-poto zamjene svakog elektrolita koji se vidi. To donekle toleriram u ispravljačkim dijelovima.
Nevjerojatno (?!) je koliko su ti kondenzatori iz sedamdesetih, osamdesetih, pa sve do kraja stoljeća nepoderivi !!
Jasno, to vrijedi za "ozbiljne" proizvođače i uređaje.
Kako to radi?
Nemam praktički nikakvih primjedbi. Otprilike kao i drugi tuneri slične kategorije, možda mrvicu upečatljivije".
Osjetljivost je odlična, selektivnost isto tako kao i odnos signal šum.
Sklop za eliminaciju 19kHz je posebno izveden i jednostavno "pojede" sve nepotrebno i ispočetka daje lažan dojam da nedostaje "lepršavost"
Ideja zamjene čipova audio izlaza je (vidi gore) srećom odmah pala u vodu.
Svi bi mi nešto "unapređivali", često nepotrebno, jer nas "svrbe" razno-razni OPA čipovi po ladicama
Uglavnom, polica se razveselila novoj vreći u koju je upakiran
Slike same restauracije nemam jer se radi o desecima puta opisanim procedurama pa mi se nije dalo slikati.
Imam samo slike "konačnog rješenja":