COVID danas

Re: COVID danas

PostPostao/la Edison » Uto sij 19, 2021 1:04 am

Darco napisao:Ovo bi ti trebalo pomoći jer je i inače zdravije, a ljudi ga od malih nogu više ne koriste.......disanje dijafragmom, umjesto klasicno "plućima".
To ti moze objasniti netko tko se bavi yogom, meditacijom, aikidom ili neki slicno (ovisno o trenerima i neki klasicni sportasi). Puno više kisika ulazi u tijelo, a to je pozeljno. Ispravno disanje inace pomaze u raznim preventivama

Bepo je iz svega shvatio da bi trebao raditi "Aikido" pretpojacalo. :-)

Tehnika pravilnog disanja se lako nadje na internetu. U biti, udahnes duboko i sav zrak smjestis u pluca, pricekas par sekundi i sav zrak iz pluca prebacis u stomak, ispod osita, pricekas par sekundi i onda iz stomaka vracas preko pluca i ispuhujes. Pricekas par sekundi i opet duboko udahnes... itd.

Bepo, probaj, korisno je. Tijelo dobiva puno vise kisika, i takav nacin disanja smiruje. Nije yoga bez veze.
Do Triode festivala moras biti u kondiciji, trebat ce smazat sve one kobasice... ;)
Edison

PostPostao/la Bepone » Uto sij 19, 2021 1:08 am

A nesto sam bio citao o tome, sad treba svaki dan delat te vjezbe za dihat...
Bepone

PostPostao/la Edison » Uto sij 19, 2021 1:26 am

Bepone napisao:A nesto sam bio citao o tome, sad treba svaki dan delat te vjezbe za dihat...

Pronadji na internetu te vjezbe. I vjezbaj... moze ti biti samo korisno.

Vjezbati je korisno. Sad cu ti opisati svoj slucaj. Imao sam problem s koljenom, pao, oteklo, unutra puno sukrvice i gnoja. Dosao na traumu kod doktora, on s velikom spricom izvadio onu sukrvicu i stavio nogu u longetu na dva tjedna. Veli vjezbaj, na glezanj stavis uteg od 2-3 kg, ispruzis prste i dizes nogu i longetu i uteg bar 1000 puta dnevno. Ja probao i nakon tri dana dobio upalu misica, pa odustao. Dosao kod doktora, skinuo mi longetu, opet ispumpao spricom litru sukrvice i izmjerio nogu. Veli, nisi vjezbao, tanja je par cm od zdrave. Stavili mi opet longetu na dva tjedna. I tad sam odlucio da me nece vise doktor zahe... pa sam vjezbao i dizao sam 1500 do 2000 puta dnevno! Dosao nakon dva tjedna kod doktora. Izmjerio i cudio se, noga samo pola cm tanja od zdrave. Posto sam bio osiguran od povreda i nesretnih slucaja isao sam na Croatiu za odstetu. Pregledao me tamo njihov doktor i kaze - nema nista od odstete, skoro nema razlike u opsegu natkoljenice... pa ti vjezbaj... :lol:
Edison

PostPostao/la SasaKC83 » Uto sij 19, 2021 12:48 pm

Ja joggam već više od deset godina. previše sjedenja u autu ostavlja posljedice, a 10 km navečer čuda čini za regeneraciju. Disanje sa trbuhom jako pomaže...ok je to naučit. Kažu da ekipa što svira puhačke instrumente zna najbolju tehniku... :whistle:
SasaKC83

PostPostao/la Zmajz » Uto sij 19, 2021 3:53 pm

Ma vježba je ok, ali kad pređeš tridesetu, kao Edison i ja naprimjer, to više i ne mora biti povoljno... nemreš izvuć od osiguranja ništa...
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Johnny » Uto sij 19, 2021 3:56 pm

Pretili su rizičniji.

Ja furam povremeni post i keto.

Lani sam kupio u Decathlonu šipku za zgib. Imam to, t rex trake i rusak sa bocama vode za opterećenje.

Od nule sam izračuno da sam lani napravio preko 15 000 zgibova.

Šteta bi bila da me korona satere sad kad sam zanosan.
Johnny

PostPostao/la gilhooley » Uto sij 19, 2021 4:32 pm

I ja sam bio zanosan pa vidi me sad...

Slušam cijevi.
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Zmajz » Uto sij 19, 2021 4:36 pm

Ja isto volim T-Rex, Marc Bolan i to, ali čini mi se da ne pričamo o isti stvarima....
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Bepone » Uto sij 19, 2021 4:48 pm

Mudhoney T-Rex je overdrive za git. amp, i meni je ok! :mrgreen:
Bepone

PostPostao/la Bepone » Uto sij 19, 2021 4:49 pm

Johnny napisao:Šteta bi bila da me korona satere sad kad sam zanosan.

jedno 15jstak kila pancete da ti otese! :P
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica