Frugal horn mk3 sa Mark Audio CHP 70 gen2

Re: Frugal horn mk3 sa Mark Audio CHP 70 gen2

PostPostao/la Schultz » Uto pro 29, 2020 10:09 am

Zvučnici su složeni prekrasno. Gledam taj projekt već neko vrijeme i baš me interesira iz prve ruke utisci kako to stvarno svira.... pretpostavljam da ih treba staviti blizu zida a opet ne preblizu. Mislim da će ih biti teško pozicionirati u prostoru ali da bi zato mogli ponuditi dobru svirku.... ajde čekamo da prođe tih dvjestotinjak sati.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Cindra » Sri sij 13, 2021 10:54 pm

Etoga, složeni i Frugal horn XL. U njih će ići Markaudio Sota 11R (preko velikog DIY prodavao Stefan iz KJF Audio i nisu u prodaji kao driveri za diy već ih rade samo za gotove Sota zvučnike). Kupio drivere na blef, minimalno podataka i ništa mjerenja nema za nać, kaže Scottmoose da su tu negdje kao Pluvia 11 po mjerenjima iako su po izgledu kao CHN110.
Čekam Monacor dihtunge, priloženi mi nisu baš najbolji (izrezao preveliku rupu računajući da dihtung ide preko rupa za vijke kao kod Pluvia 7, zajeb), pa nisam još drivere montirao. Žice koje vire su od raskupusanog Kimber 8tc kabla što sam imao pol metra, taman.
Mali sa Pluviama sviraju ko veliki, niti smještaj (lijevo i desno od stola za PC) ni soba ni pojačalo (Denon AVR 1906) nisu nešto audiofilski, al zvučnici rade fino, ugodno, detaljni i ima čak i nešto basa :D
Dosta se zvuk promijenio kad sam umjesto Kenwooda stavio Denon, jako pokazuju razlike u snimkama, dam glavu da bi mogli bit pimplavi i oko ostatka sistema skup sa kablovinjem, al dok sam na selu nema audiofilskih nervoza, samo slušanje mjuze
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Cindra

PostPostao/la drazenK » Sri sij 13, 2021 11:46 pm

jako lijepe kutije.
drazenK

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet sij 14, 2021 12:39 am

Ja bi zelio da primjetis jenu "sitnicu" :)
Ovaj zvucnik Koji sad spominjes da ces koristit iako ti se mozda cini samo Malo veci od pulvia 7 ima povrsinu membrane duplu Sd i ostali parametri nisu bas isti.
Time ti hocu reci da kutija ti nije bas idealna za tu 11cu koju sad spominjes. Mozda nece lose zvucit.. Ali sigurno nece izvuci njen maksimum

Probaj ako stignes usporedivat malo zvuk 5inchnog zvucnika I ovog sad kojeg imas
Ako ti je rupa velika napravi si neku flandu...

P. S.
Mozda imam ideju kako umrtvit prednju plocu ako za time bude bilo potrebe
Iako ponvljam mislim da netreba

I igraj se sa dampingom
Pao Pepeo

PostPostao/la Cindra » Čet sij 14, 2021 12:47 am

Veći zvučnici za veće drivere :D
Stirodur na manjima naslonjen kao zaštita od pasa kad počnu skakat po sobi
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Cindra

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet sij 14, 2021 12:59 am

A onda oprosti :hand: mozda si i di spomenuo da su kutije vece ali nisam popratio :mrgreen:
E sad mi se vise sviđa :D
I veci zvucnik imati ce vecu osjetljivost i bolje ce ga lampas kojeg si gradis kontrolirat

Inace ovaj tip kutije mi se sviđa i volio bi ga naucit racunat odnosno dobro simulirat u nekom programu
Zanima me dali zvucnik veceg Qts - a moze dobro radit unutra
Ali to je druga prica ...
Pao Pepeo

PostPostao/la Cindra » Čet sij 14, 2021 1:10 am

Kolko sam skužio, to je preklopljeni voight pipe, dosta su fleksibilni za drivere i svašta guraju u njih. Inicijalno je manji konstruiran za Fostex a veći za Alpair 10.3, ali sa prilagodbom dampinga se tuniraju za različite drivere i sobe. Za sada je u malima odokativni damping, kad ih preselim onda ću vidjet kak će raditi u većoj sobi. Sa većima ću se poigrat kad ih pošarafim i usviram, dosta se promijene nakon 100-200 sati
Cindra

PostPostao/la Bepone » Čet sij 14, 2021 8:47 am

pozdrav Cindra ako imas previse mjesta onda mozda ces morat nabavit onu trokutastu gumu za pod prozor, iz bauhausa 1-3mm pa onda kad se ona stisne ce zapunit rupu?
Bepone

PostPostao/la Cindra » Čet sij 14, 2021 11:40 am

Mislim da će novi dihtung riješiti stvar, driver sjeda savršeno, samo mi je dihtung koji je došao s njim pretanak i preuzak.
Cindra

PostPostao/la Bepone » Čet sij 14, 2021 12:38 pm

to sluzi samo da zrak ne pusta, more i tanki, a uzak, mozda manje od 1 cm nebi stavljao..ako je bar 1cm sirine na miru si
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici