davorin napisao:
-Odabir ECC83 za okretač faze koja zbog svojeg vrlo visokog unutrašnjeg otpora ne može zadovoljavajuće pobuditi izlazne elektronke u triodnom i UL-spoju (u pentodnom može, ali tu bi se morala koristiti i NPV)
-Nedostatak predstupnja koji traži da se na ulaz privede skoro U~2,5Veff da bi se na izlazu dobila deklarirana snaga od ~30W po kanalu
davorin napisao:U prilogu šema moje prepravke u kojoj sam ubacio izvor kontantne struje u okretač faze, podešavanje AC-balansa i FET-ove kao svojevrsne transformatore impedancije radi kompenziranja "Miller effect"-a pri pobudi triodnih i Ul-spojeva izlaznih elektronki.
Ili ne čitaš ono što ja pišem, ili me namjerno ignoriraš, ali uglavnom na kraju ponavljaš navedeno. Zapravo nemam nikakve "zadnje" namjere osim da ti skratim lutanje no to je tvoja odluka hoćeš li bilo što uzeti u obzir.
Uz taj napon par EL34 u triodnom spoju može dati gotovo ~20W izlazne snage po kanalu, a u UL-spoju sigurno i ~30W. Za tu snagu treba na ulaz privesti više od 1Veff pa se vidi da nedostaje predstupanj. Ubacivanjem neke druge elektronke s manjim pojačanjem i manjim unutrašnjim otporom će se podići kvalitet pobude (i posredno proširiti frekventni spektar jer će se minorizirati utjecaj "Miller effect"-a), ali će za dobijanje pune izlazne snage trebati veći ulazni napon. Korištenje pentode u ulaznom stupnju i "cathodyne" (ili "concertina") okretača faze (kombi-elektronke tipa ECF80 ili ECF82) nosi sa sobom probleme ulaznog šuma i nesimetrije pobude što zalazi u samu bit karakteristika elektronki ne može se zapravo riješiti bez korištenja NPV-e.