pojačalo sa 6p3s-e

Re: A šta da radim... by audio kutak (nastavak pojačalo sa 6

PostPostao/la s@ki » Uto lip 25, 2013 9:10 pm

Audio kutak, Nenade, kako god ti odgovara.
Mislim da si apsolutno krivo shvatio sve što si ovdje napisao a ako je moj postupak uvrijedio tebe ili bilo kog drugog ja ti se ispričavam.

Poznajem - nepoznajem, upoznali se jesmo, družili koliko smo stigli. No ima tu i onih s kojima sam manje vremena proveo u živo pa vide da nema zlih misli.
Napisano je reakcija na činjenicu da si nekoliko puta o meni govorio u kontekstu izigravanja velikog šefa što nikako nisam.(ne mislim opet o tome, napisao sam u toj temi sve)

Zamoliti ću te da ne iznosiš krive činjenice jer ban dobio nikada nisi. Od početka kada si logiran nikada nisi bio banan, vidi se u prilogu gdje sam napravio print screen logova s foruma.
Dobio si warn što aposlutno ni na koji način nije utjecalo na tvoje sudjelovanje u forumu niti na jednu sekundu (krivo sam komentirao s Deanom telefonski bez provjeravanja). Da, i to je nekako trebalo isprobati i to ti je bilo priopčeno da nebi krivo shvatio no moja je greška što sam taj warn zaboravio pa je ostao stajati..mogao si lijepo pitati zašto nije maknut a ne cijelu strku dizati.

Apsolutno mi je poznata i činjenica da nas ima ovdje s različitim mišljenjima a o mom poznavanju rada s forumima u prilog ide i činjenica da sam nekoliko godina bio administrator foruma od par stotina članova gdje su pravila bila i daleko stroza nego ovdje.

O tome tko što odlučuje...nađi mi jedan stabilan forum bez ijednog administriranja, sa "viječem" sastavljenim od svih članova itd....ukratko.onim o čem pričaš.
Ponavljam.. ne smatram se nikakvim "šefom", ali je isto tako dogovoreno da će se teme s vremena na vrijeme čistiti, micati i stavljati na pogodna mjesta.
Da ne pričam o tome da bi s mnogih foruma letio naglavačke nakon što si nekoliko puta članove zvao na neki drugi forum pa sam ti ovdje čak i dao podršku, skupa s drugim članovima iz već poznatih razloga.Osobno sam protiv popuštanja svemu, jer smatram da se nikad neće moći apsolutno svima udovoljiti a da cijeli forum ne postane "smiješan"..NHF.. opet...u duhu naše zajednice, popustiti ću i napraviti kako ti paše

Konkretno tvoja tema je u prvih par postova bila vezana uz naslov, dok nije postalo očito da sve ide u nekom drugom smjeru jer zapravo ne znaš da li ćeš raditi taj amp. Ne smatram se ništa krivom što sam ju odvojio, dao ti priliku da ti se odgovara na primjeran način, a i na kraju, budućim članovima olakšao snalaženje na forumu.(šta da se nađe netko tko to stvarno želi raditi i onda naiđe na temu , pročita stranicu dvije i onda vidi da je sve otišlo nekam.....)
Imamo pojedinaca na forumu koji se polako i nećkaju oko pisanja dok ne skupe "količinu" pa otvore temu jer znaju da će im se tema odmah zaspmati ... no znamo da je tako, i tako smo htjeli pa eto nam ga..

Nepošteno me prizivaš da sam ti postove obrisao... oprosti ali nije istina, postovi su premješteni i vidljivi svima, s naslovom iz original teme i ako se baš nekome čita OT neka ga čita.
Ako te naziv teme smeta, mogao si ga promjeniti isto kako možeš i editirati post...ne vidim problem.

I ovako možemo u nedogled...
Vjeruj mi , zlih namjera nema, samo pokušavam održati nešto reda i omogučiti onima koji žele nešto konstruktivno pisati da to i rade u za to predviđenim temama (NHF svima koji su se našli uvrijeđeni).

Ako je tebi u interesu da se ide u OT, teme ću ti spojiti a u buduće ti možda nebi bilo loše poslušati Deanov savijet i otvoriti temu u brbljaonici pa nitko neće brinuti o OT niti ćeš se nać uvrijeđenim. U trenutku kada ćeš znati što želi i o čem želiš da se tema vodi, lako prebacimo ...kamo već.

LP

p.s. "o carini o ostalom"
vidim da ti quote ide ok ali ne čitaš pažljivo... napisao sam "da ne ispadne da kenjam okolo a ne da ti kenjaš okolo..
Ovo je pisano čisto iz razloga što imam osječaj da te "proganjam okolo" a to je daleko od istine.. (možda da si sisata plavuša?... )
Stvari koje sam ti tamo pisao(nema smisla opet ovdje) su pisane iz iskustva jer (nažalost) imam odgovornost hendlati opremom koju nebi otplatili svi mi skupa svojim plaćama u idućih 10 godina i garantiram ti da nije stvar "sreće" već je sreća što su mnoge stvari nama dosad prolazile bez da se upetljamo s carinom pa sad divljamo kad nas "zakače".. i ja sam takav akd se radi o privatnom..naravno :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

Re: A šta da radim... by audio kutak (nastavak pojačalo sa 6

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lip 25, 2013 9:12 pm

Evo reda radi mojeg kratkog komentara.

Ča se tiče prvog dijela koje se odnosi na temu poklanjanje, S@ki je malo nespretno reagirao i mogao je malo više taktično reagirati. Za drugi dio o špediciji ja bi to shvatio kao šalu ili tek veoma lagano podbadanje i ne bi se nešto pretjerano bunio. A za zadnji dio o cijevnom pojačalu kojeg Audio kutak misli napraviti se slažem sa njime zašto ne bi krenuo od nule i pitao za savjet na forumu tome forum služi i stvarno ne vidim svrhu dijeljenja teme na dva dijela. Kada se projekt iskristalizira i bude napravljen onda može ići u podforum "kompletni projekti" gdje kao ča podnaslov kaže NEMA offtopica.
Mogu i sebe navesti kao primjer bockanja ča se tiče CNCa jer sam dosadan sebi sa time ča toliko odugovlačim a bome i ljudima na forumu i da nešto spomenem vezano uz to javilo bi se barem 5 ljudi i počelo me zahebavati :lol: tako da to jednostavno držim po strani i amen.

A ajde da i ja kažem nešto u vezi offtopica na ovom forumu. Znam da se svi poznamo manje više uživo i dovoljno smo odrasli da shvaćamo šalu na svoj i tuđi račun ali istina je da ima malo previše offtopica u nekim temama di ne bi trebalo biti. Nisam niti ja za brisanje jer na audiofil.netu već duže vrijeme stvarno moderatori ne trpe offtopic ali dajte ljudi se malo kontrolirajte ča se tiče oftopičarenja. Koliko puta meni dođe da bocnem nekoga ili stavim neki offtopic komentar u temu koja bi trebala biti čista ali jednostavno to ne želim napraviti.

Možda griješim ali ako se ne varam Edison je nekoliko puta rekao da se pročita/promisli prije nego se klikne gumb "ok/prihvati" jer jednom kada crno na bijelom pobjegne u bespuća interneta više nema nazad i mogu izbiti lijepi konflikti.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

Re: pojačalo sa 6p3s-e

PostPostao/la Zerowaf » Uto lip 25, 2013 9:25 pm

Predlažem AK kad mu se spoje teme da nekako proširi naslov kako bi ostao aktualan jer tema ostaje kao trajni dokument, a davno smo se udaljili od 6p3s.

A sada bi dobro došlo čišćenje teme uključujući i moj post.
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
Zerowaf

PostPostao/la Edison » Uto lip 25, 2013 9:30 pm

Zerowaf napisao:Predlažem AK kad mu se spoje teme da nekako proširi naslov kako bi ostao aktualan jer tema ostaje kao trajni dokument, a davno smo se udaljili od 6p3s.

A sada bi dobro došlo čišćenje teme uključujući i moj post.

Malo je nezgodno sad to "procistiti". Onda bi "otisao" i post AK za koji je trazio da se ne brise... A tema je i razdvojena bas radi toga sto se razlila na vise strana... S@ki je to i razdvojio bas radi toga, pa je sad spojio, pa bi sad trebao cistiti... Nije njemu lako s nama... :doh:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Uto lip 25, 2013 11:07 pm

Sto ljudi, sto ćudi...

Sto žena, dvjesto .... Khm, da.....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tom_hifi » Sri lip 26, 2013 12:26 am

Eh ... :)
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » Sri lip 26, 2013 3:12 pm

Mozda da se napravi treci forum? :P
Evo, vrijeme je takvo da se moze malo skulirati, mislim da bi bilo uputno.
ilimzn

PostPostao/la Master of disaster » Sri lip 26, 2013 4:32 pm

E to! Treći forum je rješenje! Samnom; Vašim voljenim i pravednim vođom. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 12:02 am

Master of disaster napisao:E to! Treći forum je rješenje! Samnom; Vašim voljenim i pravednim vođom. :lol:

svakako, idemo svi za tobom u centar gljive! :lol: :lol:

saki, prihvaćam tvoju ispriku i pripazi malo na riječi koje upotrebljavaš u razgovoru sa drugim ljudima, malo
više respekta nebi škodilo, pogotovo se to očekuje od tebe kao administratora ovog foruma. Makar, ja bih najradije
prečasnog predcednika Zuzija na tom mjestu.... iskustvo je iskustvo.... ;)

savjet: pitaj prije nego brišeš, režeš, premještaš, jedan pravi razgovor rješava sve bez problema... neke stvari možeš
bez problema a neke ipak trebaš pitati.

možemo dalje sa ovom temom, pardon, sa ruskinjama! :violin:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Čet lip 27, 2013 1:25 am

idemo dalje sa pojačalom, shema je na dnu prve stranice ove teme.....
viewtopic.php?f=6&t=1176

Krenimo od kraja, od trafoa....

imam pitanje: kakav je to Push-Pull spoj, UL ili neki drugi? jesu li cijevi u paraleli?

gledam na bartolučijevim stranicama, ima hrpa trafoa..... da se izgubiš! :lol: zanima me što znači kada neki trafo ima recimo
Primary Current AC : 68 mA a drugi ima 87 ili 120mA? Koliko bi meni trebalo za ove 2 cijevi po kanalu?

Na netu sam našao podatak da ove 6p3s cijevi vole trafo sa primarnom impedancom 6,3k do 6,6K. Dali to znači da ja mogu bez
problema upotrijebiti ovaj trafo: http://www.giuseppebartolucci.com/en/Tr ... rs/pp-593/ ?
ili mi paše jedan od ovih trafoa?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika