Sonido SCW200 vjerovatno transmisija

Re: Sonido SCW200 vjerovatno transmisija

PostPostao/la Bepone » Ned stu 11, 2018 11:00 pm

prvi zatuk, ukupna desavanja prvih 10 min:
se.JPG

bassa je , nije nabijen, mozda je zrno rasplinut, ja bi volio da je tvrdji, znaci ova transmisija mu je (pre)velika.. zvucnik sam po sebi je mid bass, svira trenutno fullrange, treba nesto gore zatuc..probao sam ribon, na uho nastimat, jer je puno glasniji, slusam mono pod 70 stupnjeva trenutno i sve se lepo cuje. na transmisiju sam probao i karlsonator kao visokotonac! hehe
trebat ce se malo pozabaviti ovim ali obecava kombinacija
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon stu 12, 2018 12:46 pm

od kad mi je zena rekla da se super cuje po cijeloj kuci malo sam tolerantniji prema ovoj random gradnji :mrgreen: :mrgreen:
cak sam dovukao i tesku artiljeriju i moren rec da se moze jako uzivat, ribon mi je spojen preko 20 oma serijski, da ga malo zatuce, sonido je FR,
otlcic.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Pon stu 12, 2018 1:08 pm

otl sam izvukao iz naftalina, i polako ga pustio u pogon red po red lampi, premjerio, ostao odusevljen nanovo pravokutnim signalom (kao tranzistorac!)
otl5.jpg

otl3.jpg

otl2.jpg

sve u svemu zvuk je zasada jako dobar, trebat ce se pozabavit niskim bassom i frekvencijom kako pripasat ribon,
probavam neke kombinacije s ruku i ovisno o snimci negdje ne treba nista, negdje je ribon osjetno glasniji... ali trebat ce mu volumen spustit definitivno,
za to cu mozda namotat auto trafo i preko njega, na maloj C jezgri. jednom sam cuo jednu kompresionu hornu koja je lepo radila tako...

evo odmah razlike, chipo amp - OTL / OTL nema feedbacka, i ima meksi bass sto ne volim, pa bi znacilo da cu ga morat dodat (feedback) ali ima lepse visoke pa uzitak slusanja postoji, i sve je onako "vintage" radi toga :lol:
LM amp ima tvrdji bass i bolje kontrolira taj bass... sto mi se svidja-.--

pale su odluke :
Ovaj TL pita snage i napravit ce se nekih 15,20w za njega a htio bi da bude S.E. pa ce ici vejrovatno RS1003 (u triodi) lampadina ili 2x2E22 (u pentodi) koja mi se jako svidja
ribon cu ufrezat u neki adapter i def. zatuc u ovu transmisiju na mjesto onog visokotonca DT300
sta ce biti od ovih planova, nezna se, kao i obicno :lol: ovisit ce puno o tome kako mi rodi cesnjak u slijedecem periodu :lol:
Bepone

PostPostao/la Toma » Sri sij 30, 2019 3:49 pm

Kako napreduju radovi? Kakav je zvucnik itd?
Toma

PostPostao/la Bepone » Sri sij 30, 2019 4:30 pm

a bio sam ga montirao jedno 2 dana i od onda nis novoga, treba visokotonac, preporuca se od 6 kHz , pa je trebalo i skretnicu sastavit,... namotat zavojnice,.,. na cnc neki napravit prilagodbu 205 na 200 mm , prihvat ovog drivera...kako se nabire posla kod toga, pao je projekt na 15jto mjesto po prioritetima.. :(
Bepone

PostPostao/la Toma » Sri sij 30, 2019 7:15 pm

Zanimaju me sonido full range zato pitam
Toma

PostPostao/la Bepone » Sri sij 30, 2019 8:20 pm

slobodno samo daj, nema greske, koji te zanimaju, nekoliko je razlicitih kategorija? kao 2way ili FR? puno je pozitivnih komentara na FR ali meni se svidjala ideja o nekom midbasu i gore neki visokotonac (ribon)
Bepone

PostPostao/la Toma » Čet sij 31, 2019 1:29 am

Full range bas me interesira i to model swr175 8a.
Najvise me zanima zvukovna usporedba sa ovima diatone p610 koje imam.Sa njima sam prezadovoljan ali vrag mi neda mira
Toma

PostPostao/la Bepone » Čet sij 31, 2019 1:39 am

The SFR series a designed for horn constructions and the SWR series for bassreflex applications.
Bepone

PostPostao/la Bepone » Čet sij 31, 2019 1:40 am

navali varga ce ti odgovorit na emajl sta god ga pitas, jako profesionalan
Bepone

Prethodni

Vrati se na: Zvučnici