"Line Array" by "db&db"

Re: "Line Array" by "db&db"

PostPostao/la sonny » Sub lip 01, 2013 6:01 pm

Moram potražiti, dok se Davorin ne javi...
Nisam siguran, ali mislim da je Elvis ( ili netko drugi ) pisao u svojoj temi o line arrayu na drugom forumu, gdje ih ima za kupiti u HR...
Čak mislim da je i cijena bila nekih 150 kn/kom, ako se ne varam...

EDIT : Evo našao :

zmajz napisao:Pogledaj i razmisli o ovima, hvale ih. Ja sam si kupio 6 komada, da se nađe!
http://www.elgrad.com/index.php?content ... oizvod=869
Ovdje ima nešto više o njima:
http://www.t-linespeakers.org/drivers/ribbon.html#Tom

Pazi cijenu :mrgreen:
Simple kind of man
sonny

PostPostao/la Schultz » Sub lip 01, 2013 6:32 pm

Evo, ja bi uzeo dva komada pa može naručiti jedan za ekipu "Djeca iz pješčanika" + Edison...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la davorin » Sub lip 01, 2013 6:44 pm

Kupio sam ih u firmi ELGRAD iz Varaždina po cijeni od 50 kuna/komad (popust na količinu: kupio sam 18 komada!), a redovna cijena im je ~56kuna/komad.
Elvis je dobio 2 komada od mene da proba ima li ih smisla dodavati njegovom "LINE ARRAY"-u, ali mislim da ih još nije stigao probati.
davorin

PostPostao/la Edison » Sub lip 01, 2013 7:06 pm

Schultz napisao:Evo, ja bi uzeo dva komada pa može naručiti jedan za ekipu "Djeca iz pješčanika" + Edison...

Moze, moze... nisu skupi pa nek stoje dok se nesto ne osmisli.
Ja bih par. Hoce sonny to obaviti za grupu? Najmladji je... ;)

Jos da nadjemo neki bas za 70kn pa da bude pravi hi-end... :lol:
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Schultz » Sub lip 01, 2013 7:29 pm

Evo, dogovor je pao...
U ponedjeljak kafa/sok/piva/rakija (ne nužno tim redosljedom) pa kreće narudžba iz Rijeke....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Dean » Sub lip 01, 2013 7:55 pm

Oću i ja 4 komada! Kome dam nofce?
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Sub lip 01, 2013 8:02 pm

Edison napisao:...Jos da nadjemo neki bas za 70kn pa da bude pravi hi-end... :lol:

Mjerenje kutija je pokazalo da rade vrlo dobro ispod rezonantne frkvencije (60,5Hz i 60,4Hz) pa je tako pad od -3dB izmjeren tek na 47Hz, a na frekvenciji od 41Hz je pad od -5,6dB (40,8Hz je "E" žica na bas gitari, najniža frekvencija standardne 4-ro žične bas gitare). Nekakva upotreba dodatnih bas zvučnika bi imala smisla samo u izrazito velikim prostorijama (ili vani!) u kojima bi se taj bas mogao kvalitetno čuti. Moja radiona je dimenzija ~8x4x3 metra i u njoj se nikako ne može uočiti manjak "basa" (popunjenost prostora stvarima u radioni je ~20%) kao ni u dnevnom boravku (+kuhinja, a sve zajedno je dimenzija ~8x3,7x2,7 metara s popunjenosti stvarima ~15%).
Proba s dodatnim bas zvučnikom (rez na 120Hz od 12dB po oktavi) u radioni nije donijela ništa dobro, pa ću od dodatnih bas kutija odustati. Predstoji mi još malo "peglanje bržuljka" u pojasu od ~1khz do 2,5kHz gdje sam izmjerio povećanu efikasnost zvučnika ("vrh" brežuljka je oko +2dB).
davorin

PostPostao/la Nino.s » Sub lip 01, 2013 8:35 pm

Moja radiona je dimenzija ~8x4x3 metra i u njoj se nikako ne može uočiti manjak "basa" (popunjenost prostora stvarima u radioni je ~20%)

20% Ma ti se salis :icon-lol: :icon-lol: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
Nino.s

PostPostao/la Schultz » Sub lip 01, 2013 8:38 pm

Dean napisao:Oću i ja 4 komada! Kome dam nofce?

Kada padne dogovor, javimo ti...

Najvjerojatnije ću ja biti taj na koga će ići narudžba ali o tome nakon dogovora u ponedjeljak.

Naravno, sonny i the_bebe još o tome neznaju ništa ali znati će. Znati će....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Edison » Sub lip 01, 2013 8:43 pm

davorin napisao:Mjerenje kutija je pokazalo da rade vrlo dobro ispod rezonantne frkvencije (60,5Hz i 60,4Hz) pa je tako pad od -3dB izmjeren tek na 47Hz, a na frekvenciji od 41Hz je pad od -5,6dB (40,8Hz je "E" žica na bas gitari, najniža frekvencija standardne 4-ro žične bas gitare).

Davorine, samo sam se salio. Kad sam u Sibeniku prvi put cuo tvoje kutije s tim ovalima, nisam mogao vjerovati da negdje nisi sakrio i kakav bas zvucnik... Svira to pristojno duboko.

Na "uho", nedostajalo je malo visokih, time i preciznosti. Koliko kostaju ti zvucnici, i sami po sebi sviraju jako dobro. Ako se doda visokotonac i jos se sve lagano "popegla", eto dobrih zvucnika za male pare...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici