Schultz napisao:Meni se čini da će sada Aleksa izletiti od negdje....
I ubava sonda bi imala sigurno što za pitat ...
Schultz napisao:Meni se čini da će sada Aleksa izletiti od negdje....
Klokan napisao:A zašto taj FET ne zamjeniti nekom triodom? Šteta GU50 kraj tog pjeska

vilim napisao:Klokan napisao:A zašto taj FET ne zamjeniti nekom triodom? Šteta GU50 kraj tog pjeska
Može se NMOS depletion typ 01N100 zamijeniti elektronkom ,ali tada će u ovom spoju na g1 izlazne elektronke biti suviše veliki istosmjerni napon . Umjesto +50 do +70V biti će oko +150V a time nastaju veliki problemi oko postavljanja radne točke. U tom slučaju mora se staviti vezni kondenzator između drajverskog stupnja i upravljačke rešetke g1 izlazne elektronske cijevi.

Klokan napisao:vilim napisao:Klokan napisao:A zašto taj FET ne zamjeniti nekom triodom? Šteta GU50 kraj tog pjeska
Može se NMOS depletion typ 01N100 zamijeniti elektronkom ,ali tada će u ovom spoju na g1 izlazne elektronke biti suviše veliki istosmjerni napon . Umjesto +50 do +70V biti će oko +150V a time nastaju veliki problemi oko postavljanja radne točke. U tom slučaju mora se staviti vezni kondenzator između drajverskog stupnja i upravljačke rešetke g1 izlazne elektronske cijevi.
Zašto ne vezni kondenzator? U mojem pojacalu sa ECC81 i GU50 je vezni kondenzator od 0.22uF i pojacalo radi sasvim dobro
Bing [Bot] pregledava forum i 2 gostiju