Pa evo i jednog mog projekta koji s pravom moze nositi Potemkinovo ime...
Dakle radi(lo) se o AMC CVT3030 pojacalu. Pojacalu cudne koncepcije proizvodjenim pocetkom devedesetih godina 20. stoljeca. Pojacalo je nosilo ime AMC, mada je proizvedeno u pogonima NAD-a (tu je nasljedilo i cuveni zeleni gumb za ukljucivanje). Pojacalo je hibrid, pretpojaclo je tranzistorsko, a izlaz je cjevni. U svakom kanalu je par EL34, interesantno je, direktno zalemljenih u tiskanu plocicu
Pojacalo se vodi kao 2x30W, ima phono stupanj, kontrolu boje tona, vise ulaza, pretpojacalo za slusalice, ma ima sve sto bi covjek pozelio... Medjutim, kvaliteta phono stupnja je smijesna, pojacalo ne moze dati 30W, jer izlazni trafoi nisu dovoljni za takvo sto. Izlazne cijevi su zalemljene, a pojacala su tako napravljena kao da se ocekivalo da ce se brzo pokvatiti, pa cemu uopce mijenjati cijevi
. Bilo je tu i dosta paljevina... Popravljalo ih se, ali nikad s njima nije bilo srece. Nesto ih je bilo kod davorina, nekoliko kod Harkonena... Moj prijatelj ima jedno koje je samo izlazno pojacalo. Ja sam ga svojedobno otvorio, nacudio se kad sam vidio kako je to slozeno
, podesio izlazni stupanj i vratio vlasniku. On je kasnije uspio odlemiti cijevi s plocice i zalemiti nove, pa koliko izdrze...I onda je nas s@ki stavio svoj AMC u rinfizi u oglasnik. Ja sam ga otkupio po povoljnoj cijeni, hvala s@ki. Bilo je malo na skladistenju kod Deana, a onda ga je Schultz prebacio do mene. Stiglo u rinfuzi u kartonskoj kutiji. Nisam bas znao sto cu s njim dok ga ne pregledam. Odmah se vidjelo da to nema smisla popravljati... promasena koncepcija, promasena konstrukcija, neisplativo... OK, iskoristit cu izlazne i mrezni trafo, mozda i kuciste... Nasao sam i shemu koju je svojedobno davorin predlozio kao pogodnu za AMC-ove izlazne trafoe. Pojacalo s ruskim 6P13S cijevima. Evo sheme koja je objavljena na starom forumu.
Ono sto s@ki nije razmontirao, razmontirao sam ja... nakon sto sam prvo sve slozio natrag da vidim kako se to slaze.
I izbacena je hrpa, uglavnom, smeca. Sve je pocisceno kakao bih mogao vidjeti kako smjestiti novu konstrukciju.
Mrezni trafo je velik i djeluje prilicno dobro napravljen. Ima 7 zica na primaru i 11 na sekundaru. Trebalo je razrijesiti taj rashomon.
I izlazni trafoi imaju plocicu koja na sebi ima hrpu zica i konektora. A i cijelo pojacalo je napravljeno s hrpom zica i konektora, lako za montazu, ali previse je tu konektora, od kojih neki nisu ni dorasli zadatku (strujama) pa je dosta tragova paljevine. Sve je to poskidano... Stavljene su oznake za izvode.