Proizvodnja 1979.
Srednji val i UKV
Originalnu šemu je razvio ITT-Graetz.
Ingelen je vrlo stara firma koja se bavila radio aparatima o zabavnom elektronikom.
Ingelen je šezdesetih prodan Lorenzu (koji pak je već tada spadao pod ITT) pa ne čudi zašto je šema ITT-ova
Ime je ostalo, valjda radi povijesnih razloga.
Radi se o uređaju vrlo jednostavne konstrukcije, praktički na nivou sklopova iz datasheetova za pojedine sklopove.
NF filter je dobro napravljen i to je vjerojatno razlog što tuner unatoč primitivnosti vrlo lijepo radi.
Osim toga, kutija je prilično zgodna i upečatljiva, i sve u svemu odaje dosta dobar dojam.
Restauracija.
Značajnih kvarova nije bilo.
Sve skupa malo raštelano, izgorjele žaruljice, izgrebana kutija, i najgore od svega - neispravni indikatori.
Unutra se sve skupa se zapeklo opruge su izgubile elastičnost i raspale se pa je popravak kao takav bio praktički nemoguć (čitaj neisplativ po pitanju vremena i upitnog rezultata).
Možda bi kakav urar to uspio složiti ali iskustva su takva da nisam niti pokušavao
Zato sam pribjegao najjednostavnijem i najsigurnijem rješenju: donatorstvu
Imam nešto sličnih indikatora iz razno-raznih raskupusanih uređaja pa samih ih iskoristio.
Isprva sam rastavio originalni i isprao ga alkoholom i pokušao pokrpati, ali bez uspjeha

Pronašao sam sličan (veličina i osjetljivost)

izbacio postojeću skalu...

Prelakirao iglu u bijelo (na zamjenskom je igla bila crna)
Za takve potrebe imam desetke piksica i bočica razno raznih boja.
Ovdje sam koristio bijelu akrilnu boju (Revell - koja se koristi za modele aviona

Vratio stari poklopac na mjesto.
Rezultat je jednak originalu u svakom pogledu

lijepo izgleda ovako bez ogrebotina i ćuški