I sam sam prošao kroz slicnu restauraciju pa da se malo ukljucim. Što se tice proširivanja UKV opsega, tata i ja smo moju Opatiju nategnuli sve do 108 MHz, pri cemu je i dalje ostala selektivna, što je prilicno nesvakidašnje. Oko zvuka, što je i tubemen pisao, dalo bi se diskutirati. Svira, ali previše svježe, nikako dobiti basa kakav dobijem na Triglavu (o Soci da i ne pricam, ona ide još dublje). Nije samo stvar paralelnog spoja, ja mislim da je problem u zvucnicima. Ta vrsta drivera jednostavno ne želi svirati duboko! Zatvaranje bocnih strana bi moglo pomoci, to se nisam sjetio
Opcenito, ovo je dosta zgodan model, ali dvije stvari treba paziti.
Prva: buduci da je kutija napravljena od iverice, samo dobro cuvani modeli daju se lijepo srediti. Oni iz vlažnih prostora imaju nabubrene podnice i zadnje bocnice, pa ocekujte dodatne poslove (stege, škripce i puuno drvofiksa) da kutiju dovedete u red

Cak je i prednja ploca (na koju su smješteni zvucnici) od iverice pa sam na jednom modelu morao iznova praviti cijelu frontu od 7 mm šperploce jer se stara samo mrvila i raspadala. Usput i to vjerojatno malo utjece na zvuk u negativnom smislu.
Kad smo opet kod zvuka, prilikom izrade prednje ploce, izrezao sam vece rupe i uspio uglaviti ovale Magnet Fabrik Dresden, što je na kraju zvucalo neusporedivo bolje.
Druga: staklo je tanko pa je svako drugo puknuto. Osim toga, iako slicna šasija kao na Soci (i Triglavu) nema one karakteristicne "limene uši", nego tek tanke trakice (ruke) tako da su rubovi stakla nezašticeni i treba biti jako oprezan vec kod vadenja šasije a kamoli kod manevriranja prilikom popravka.
Da žalost bude veca , otisak se skida vec i brisanjem suhom krpom, a ako radite vlažnom, zacas cete ostati bez brojki
Naravno da sam, iakop sam vec bio svjestan ove boljke, uspio obrisati dobar dio brojki na UKV-u prilikom cišcenja iste.
Rezime, ako je nabavite po dobroj cijeni i u dobrom stanju, slobodno uzmite, ali, po mom mišljenju ne vrijedi prevelike novce (osim ako niste sentimentalno vezani).

Ovdje se vidi da je skala drugačija od tubemanove (ima više svjetlijih dijelova) a i magično oko je EM 84