Receiver :)

Re: Receiver :)

PostPostao/la pamook » Pet svi 10, 2013 8:25 pm

nastavak, nesto se ipak radilo i danas :dance:

zakljucivsi da nesto bas aluminijske plocevine i nemam pretjerano, pogotovu ne priblizno po potrebnim dimenzijama, iskopah oko cetvrt kvadrata bijelog plexija u dosta dobrom stanju (nema ogrebotina unatoc nedostatku zastitne folije) dostatne debljine ( 4mm ), i krenuo piliti na mjeru. Naravno, lijen da odmah u startu potrazim kljuc 19 i okrenem list pile naopako, prvo napravim sranje, onda ipak odem po kljuc i okrenem pilu... dalje ide sve glatko :lol:

napravljen "poklopac" s potrebnim rupama (modelarska luk pila i pici), skrojeno vertikalno pojacanje koje odozdo pridrzava pleksi poklopac, a nalazi se taman izmedju dva izlazna trafoa, izbusene rupe i test fit sarafanje...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la pamook » Pet svi 10, 2013 8:29 pm

...mrezni trafo za amp ubacen, zasarafljen i napravljen test fit....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet svi 10, 2013 8:32 pm

.... odredjen polozaj izlaznih trafoa, oznacene i izbusene pilot rupe... skrojen "poklopac" za lijevu stranu koji ce biti nosac lampi i PTP elektronike... skrojen je samo poklopac-nosac, rubni nosaci istog jos nisu, nisam stigao danas...
pamook

PostPostao/la pamook » Pet svi 10, 2013 8:34 pm

... i na kraju, sve sa stola mora se spremiti, sutra zovu kisu :( ... nadam se da sutra ide i nastavak price :D
pamook

PostPostao/la Dean » Pet svi 10, 2013 8:54 pm

Ajde, bar netko ima volje nešto raditi... :clap:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Pet svi 10, 2013 9:01 pm

...vec sam te mislio cimat za aluminij ali nadjoh ovaj pleksi... a sto se volje tice, bilo je i vrijeme, mjesec-dva nisam imao volje ni prstom mrdnut (oko projekata, akvarija, nicega)... prestao sam vecerat nebil se vratio u gabarite stecene mi odjece pa valjda moram negdje frustraciju ispucat :lol: :lol: :roll:

njah.... :think:
pamook

PostPostao/la Dean » Pet svi 10, 2013 9:12 pm

pamook napisao:...vec sam te mislio cimat za aluminij ...

može što hočeš, ali početkom 6. mjeseca. Trenutno sam neuračunjiv.. :shifty:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la audio kutak » Pet svi 10, 2013 9:26 pm

pamuče, moram ti priznati... tebe mi je najzanimljivije pratiti u tvojim projektima.... nikad dosadan i
uvijek živ i zabavan te pun improvizacija....

samo naprijed.... čekamo nove slike....

ps.ja napokon dobio dijelove za preamp pa i ja polako idem delati svoje "mile mi điđe" .... :D
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la pamook » Sub svi 11, 2013 9:10 am

Dean napisao:
pamook napisao:...vec sam te mislio cimat za aluminij ...

može što hočeš, ali početkom 6. mjeseca. Trenutno sam neuračunjiv.. :shifty:

nemas frke, dok ja ovo doguzim do upotrebljivosti, taman ce i preamp doc na red... tamo ce (vjerojatno) ic aluminij :doh: :handgestures-thumbupleft:

audio-kutak - :lol: :lol:

hajde, startaj taj preamp projekt ! :happy-bouncyshadowgreen:
pamook

PostPostao/la davorin » Sub svi 11, 2013 10:26 am

pamook napisao:...vec sam te mislio cimat za aluminij ali nadjoh ovaj pleksi... a sto se volje tice, bilo je i vrijeme, mjesec-dva nisam imao volje ni prstom mrdnut (oko projekata, akvarija, nicega)... prestao sam vecerat nebil se vratio u gabarite stecene mi odjece pa valjda moram negdje frustraciju ispucat :lol: :lol: :roll:

njah.... :think:

Korištenje ploča od izolacionih materijala umjesto klasične limene šasije nije loša ideja, pogotovo ako se vodi računa o dobrom odvođenju topline (rupe za strujanje zraka oko elektronki!). Zbog boljih osobina na višim temperaturama osobno preferiram vitroplast (kaširan, nekaširan, jednostrano, dvostrano svejedno!), a na mjestima većeg mehaničkog opterećenja (transformatori, prigušnice, hladnjaci) jednostavno stavim 2 ploče.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika