Aleph J

Re: Aleph J

PostPostao/la Edison » Ned ožu 01, 2015 7:50 pm

Evo, ozicio plocicu i montirao je na hladnjak...

AJ-0531.jpg

AJ-0532.jpg

A onda mi vrag nije dao mira pa sam sredio i drugi kanal. Bilo je malo kasno pa sam ih morao okinuti flashom... ;)

AJ-0536.jpg

Sad bi to trebalo spojiti na napajanje i izvrsiti opalenje i prvo stelanje. No vec je malo kasno, a i cijeli dan radim pa nemam vise potrebnu koncentraciju... A nemam ni zastitna sredstava za opaljenje (daljinski, plexi) pa najbolje da to pustim za drugi dan... ;)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la audio kutak » Ned ožu 01, 2015 8:29 pm

prebrzo radiš u zadnje vrjeme... prebrzo.... ne znam jel se to natječeš za neku kvotu ili? :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la drazenK » Ned ožu 01, 2015 8:37 pm

drug edison, daj neku fotku da se vide hladnjaci i rebra. zanima me kako izgledaju oni vijci, tj. jesi li skroz proborao hladnjake ili si urezivao navoje u meso hladnjaka?
hm, nadam se da razumiješ što sam htio pitati tj. vidjeti..
drazenK

PostPostao/la audio kutak » Ned ožu 01, 2015 8:45 pm

vjerovatno skroz.... znaš edisona, čvrsto je čvrsto! :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ožu 01, 2015 8:52 pm

Ne treba biti skroz, da se nešto čvrsto stegne potrebno je tek 3-4 navoja,naravno ako su dobro narezani. Ja kada sam davno bušio svoje hladnjake nisam to znao i probušio sam nekoliko rupa skroz i nije da lijepo izgleda. Ako ću ponovo raditi nešto sa većim hladnjacima definitivno ću probušiti rupu od kojih 6-7mm i narezati samo nekoliko navoja.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Ned ožu 01, 2015 9:03 pm

zašto? izbušiš rupu skroz hladnjak... sa vanjske strane napraviš konus... umetneš šaraf i iznutra pritegneš...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Edison » Ned ožu 01, 2015 9:53 pm

drazenK napisao:drug edison, daj neku fotku da se vide hladnjaci i rebra. zanima me kako izgledaju oni vijci, tj. jesi li skroz proborao hladnjake ili si urezivao navoje u meso hladnjaka?
hm, nadam se da razumiješ što sam htio pitati tj. vidjeti..

Nemam snimljen taj detalj. Ovdje su rebra siroka, tj. prostor izmedju njih je oko 10mm. Za pricvrscivanje hladnjaka medjusobno i za kuciste, probusio sam rupe od 4mm kroz hladnjak i stegnuo inbus vijcima M4. To je cvrsto i dobro izgleda. Inbus kljuc je dugacak pa moze ici u vijak medju rebrima. Moglo se to i narezati u mesu hladnjaka, ali trebalo je 14x narezivati po hladnjaku... :doh:

Rupe za plocicu i tranzistore su probusene skroz i narezan je navoj M3 (12x po hladnjaku :doh:).
Edison

PostPostao/la Edison » Ned ožu 01, 2015 11:17 pm

Izvrseno paljenje jednog kanala! Nista nije puklo, nista nije zadimilo... sto je sreca, jer sam palio bez zastitnih sredstava... :lol:

Dakle, radi... Podesio sam struju kroz izlazne tranzistore na 1A. DC-offset podesio na nulu. Tako je i ostalo dok se hladnjak nije lijepo ugrijao. Struju kroz ulazni diferencijelni par nisam podesavao, ima vremena. Kod mene je trenutno mrezni napon 218V, a na pojacalu dobijem oko +/-22V. Ne bi bilo lose da je Volt, dva vise, ali takav je trafo, a valjda ce i mreza malo zivnuti...

Kad nadjem malo vise vremena trebat ce ovaj kanal jos malo provjeriti, podesiti, pustiti da radi par sati pa opet provjeriti, a onda na red dolazi drugi kanal... Onda ce trebati spojiti ulaze i izlaze i provjeriti kako radi sa signalom, a onda malo i zasvirati... U svakom slucaju, nema vise puno posla dok ne stignu vanjski limovi kucista... :)
Edison

PostPostao/la audio kutak » Pon ožu 02, 2015 1:43 am

edisone, da ne izmišljam sada toplu vodu a niti da kupujem na neviđeno.... jel mi možeš izmjeriti razmak
između unutarnjih a i između vanskih tranzistora?

nekako kombiniram da to složim na one velike rebraste hladnjake a ako mi ne bi pasalo da tranzistore spojim
kratkim žicama na ploču... naravno, ako uzmem pločicu kao i ti...

koje su dimenzije gornje i donje ploče kučišta?

jednim trimerom podešavaš DC offset, drugim struju mirovanja, a trećim? Čemu je to?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la s@ki » Pon ožu 02, 2015 9:10 am

imaš kompletne dimenzije pločice, raspored elemenata, rupa i svega na velikom diyaudiu.
Imaš ilustrirani vodič za sklapanje AlephJ
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika