Aleph J

Re: Aleph J

PostPostao/la Edison » Pon vel 23, 2015 10:22 pm

Cekam vec nekoliko dana malo suhog vremena da fotografiram shasiju novog pojacala, ali neces... stalno kisa... :(
A nista, onda moram koristi blic pa kako ispalo. Ne moze se to mjeriti s dnevnim svjetlom, ali takva su vremena...

AJ-0484.jpg

AJ-0485.jpg

Dakle, shasije je dobila oblik. Hladnjaci su iz dva komada 160x150x50mm spojena aluminijskim profilima 40x3mm i vijcima M4. Ostatak shasije je od aluminijskih L-profila 50x30x3mm. Konstrukcija je teska, cvrsta i kruta, nema ni najmanje sanse za savijanja i uvijanja... Prednje rucke su kakve sam trenutno uspio pronaci. Moram traziti onakve kakve inace koristim, ali nema ih u dvije radnje koje sam do sad koristio...

AJ-0486.jpg

Prakticno sva elektronika je slozena i sad bi to trebalo poceti spajati i ozicavati, ali... ali treba mi bar donji lim, kojeg nemam. Dakle sad je na potezu forumski majstor koji ima makinu s tri slova, a nije BMW... ;)

AJ-0493.jpg

S dosad napravljenim sam zadovoljan. Malo strpljenja, probati naci ljepse rucke, pomalo sastavljati i isprobavati, a do tad ce valjda i cijelo odijelce biti gotovo... :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la tom_hifi » Pon vel 23, 2015 10:25 pm

Što fali tim ručkama? Meni osobno baš lijepo izgledaju na toj konstrukciji.
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Pon vel 23, 2015 11:06 pm

tom_hifi napisao:Što fali tim ručkama? Meni osobno baš lijepo izgledaju na toj konstrukciji.

Ne fali im nista i vrlo su cvrste. Ipak, meni djeluju malo "pregrubo" za pojacalo kakvo sam zamislio.
Ostat ce dok ne nadjem onakve kakve inace koristim.
Edison

PostPostao/la audio kutak » Pon vel 23, 2015 11:28 pm

ručke su za visinu 3HE ili? imam je nekih lijepih srebrnih, taman za tvoje MALO ojačalo ! :mrgreen:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la audio kutak » Pon vel 23, 2015 11:28 pm

pitanje: kako si zamislio zadnju stranicu? Malo mi čudan onaj otvor sa konektorima za struju i to... jel to
rupa ili pleksi?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la SaWa » Pon vel 23, 2015 11:30 pm

najprozirniji pleksi koji sam ja vidio... :lol: :lol: :lol:
SaWa

PostPostao/la pamook » Pon vel 23, 2015 11:31 pm

...dok majstor ne upali svoj ZIL (131, 157), samo da nabacim jedan :clap:

a valjda ce i ljepse vrijeme uskoro :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Pon vel 23, 2015 11:33 pm

SaWa napisao:najprozirniji pleksi koji sam ja vidio... :lol: :lol: :lol:

:mrgreen:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Edison » Pon vel 23, 2015 11:35 pm

audio kutak napisao:ručke su za visinu 3HE ili? imam je nekih lijepih srebrnih, taman za tvoje MALO ojačalo ! :mrgreen:

Kuciste nije industrijsko pa ne pase u te HE oznake. Vijci za rucke su na razmaku od 96mm (standard za rucke za namjestaj :lol:).

Pojacalo nije bas malo. Bit ce visoko 150mm, siroko 440mm i duboko 330mm, a tu nisu ukljucene nozice, rucke, konektori... bit ce i prilicno tesko...
Edison

PostPostao/la Edison » Pon vel 23, 2015 11:48 pm

audio kutak napisao:pitanje: kako si zamislio zadnju stranicu? Malo mi čudan onaj otvor sa konektorima za struju i to... jel to
rupa ili pleksi?

Plexi! Nasao sam neki extra prozirni. Primjetio je to SaWa, a trenutno je i Dean "zasluzan"... Dat cu im ja plexi... :lol: :lol:

Zadnja ploca ce biti normalna aluminijska, ali je za sad nema. Da bih do tad mogao spojiti pojacalo, postavio sam privremeno u te profile konektore. Kad zadnja ploca bude gotova, konektori svi idu na nju. A ovo gdje su sad konektori ce biti izrezano iz postojecih profila, kako bi se zadnja ploca mogla bez problema montirati. Sad je najnuznija donja ploca kako bih mogao montirati trafoe, grecove, napajanja, soft-start, zastitu za zvucnike...

Kutak, nista ne brini, nacrtao sam do sad bar deset nacrta kucista u mjerilu... i na papiru, sve se slaze. U praksi cemo tek vidjeti... ;)
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika