pamook napisao:dobro je znati da se to tako moze rijesiti
a jel uopce treba soft start za 200VA trafo?
Ne treba. Pogotovo sto cete s tim trafom napajati cjevno pojacalo koje iza ima malu kolicinu kapaciteta.
Toroid od 200VA taman je na granici gdje se jos uvijek prolazi bez soft-starta i kad je iza hrpa kondenzatora, kao u napajanjima tranzistorskih pojacala u A-klasi. Kod mog mini Alepha koristim toroid od 200VA, a iza je 120.000uF kondenzatora, i nema soft-starta. U praksi nikakvih problema. U Aleph 3 monoblokovima imam toroide od 300VA i iza su kondenzatori od 94.000uF, i tu treba soft-start.
pitam zato jer me u DAH-2 vrlo brzo iznevjerio relej u soft startu (vjerojatno sam dobio losiji primjerak) pa sam izvadio ss i dok sam ja "nabavljao" i "popravljao" isti, amp je izbijao osigurac (automatski) pri hladnom startu svaki drugi put ili jos cesce ... ali tamo je glondja od 500VA plus kapaciteti, pa mi je na ZF-u 2012 rekao da stavim termistor... od onda, nije niti jednom zviznuo osigurac
Branko je danas namotao probni trafo i šalje ga Davorinu na kontrolu. Ako se ne varam ovo je zadnji popis zainteresiranih .. Molim korigirajte popis..
Izlazni transformatori: 1. Pamook - 1 par 2. MoD - 1 par 3. Khadgar 1 par 4. Dean - 1 par 5. Pao Pepeo - 1 par 6. LesFaul - 1 par 7. Sonny - 1 par 8. Sulc -1 par
Prigušnica 10mH (by Odeon)
1. Dean
Mrežni trafo (by Odeon) KOJI ? (Edison ili Zmajz verzija?)
Izlazni transformatori: 1. Pamook - 1 par 2. MoD - 1 par 3. Khadgar 1 par (bez oklopa) 4. Dean - 1 par 5. Pao Pepeo - 1 par 6. LesFaul - 1 par 7. Sonny - 1 par 8. Sulc -1 par
Izlazni transformatori: 1. Pamook - 1 par 2. MoD - 1 par 3. Khadgar 1 par (bez oklopa) 4. Dean - 1 par 5. Pao Pepeo - 1 par 6. LesFaul - 1 par 7. Sonny - 1 par 8. Sulc -1 par
Prigušnica 10mH (by Odeon)
1. Dean 2. Khadgar 1kom (bez oklopa) 3. Pamook 1 kom (sa oklopom)