Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

Re: Harkonenovo "AIR 807" PSE pojačalo

PostPostao/la Master of disaster » Pon pro 15, 2014 12:37 pm

Ja bi sa poklopcima.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Pon pro 15, 2014 4:32 pm

Mrežni transformatori su kod Kolareka i mogli bi biti gotovi do kraja tjedna. Dakle čim budu gotovi, javit ću vam. Les, tebi idu 2+2.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la pamook » Pon pro 15, 2014 6:15 pm

Dean napisao:Ne razumijem...Rusi imaju 807-mica po 6 do 9 Dolara/eura.....Što tome fali ?

slusajuci starije te pametnije od sebe, skuzih da je stvar u brojnosti... Rusi su imali "malo" sire tolerancije oko zadanih specifikacija, i koliko sam shvatio kvaliteta vakuuma im je slabija nego zapadnjackoj strani (vjerojatno i nacin te uvjeti skladistenja imaju tu isto neku ulogu).... tako da je iz manjeg broja trulo-zapadnjackih elektronki moguce izvuci par/kvartet nego iz ruske hrpe, pa... eto :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la elvis » Pon pro 15, 2014 10:52 pm

pamook napisao:
Dean napisao:Ne razumijem...Rusi imaju 807-mica po 6 do 9 Dolara/eura.....Što tome fali ?

slusajuci starije te pametnije od sebe, skuzih da je stvar u brojnosti... Rusi su imali "malo" sire tolerancije oko zadanih specifikacija, i koliko sam shvatio kvaliteta vakuuma im je slabija nego zapadnjackoj strani (vjerojatno i nacin te uvjeti skladistenja imaju tu isto neku ulogu).... tako da je iz manjeg broja trulo-zapadnjackih elektronki moguce izvuci par/kvartet nego iz ruske hrpe, pa... eto :P

807 je lampa koja je u zapadnom svijetu proizvedena u jako velikom broju. Do prije 10-tak godina bila je praktično besplatna, nitko je nije htio. Svim 807 lampama zajedničko je da su skupile iznimno puno godina, te bez obzira na to što stariji kažu iznimno je teško upariti i zapadne 807 lampe. Moji cijevni počeci vezani su baš za tu lampu, vremenom sam skupio dovoljnu količinu zapadnjačkih, no sve je to jako jako šareno. Od 16 komada možeš računati na jedna ne baš idealan quad i možda još jedan tek donekle prihvatljiv ali kao pričuva hajmo reći dovoljan.. ono da se mirno spava. Čudi me da vas Davorin na to nije upozorio prije no što ste krenuli u ovaj projekt (ili možda jeste ne da mi se čitati sve postove). U zvučnom smislu ova lampa je interesantna u kombinaciji sa nekim FR zvučnicima, ali u usporedbi sa zvukom npr, jedne babuške to je ipak tek igračka (kada o SE i PSE modu govorimo), pretpostavljam da je to svima manje više jasno da ne bi bilo previše razočaranih nakon završetka projekta.
pozz.e
elvis

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 15, 2014 11:30 pm

Ja sigurno neću biti razočaran jer znam zašto idem u ovaj projekt.Već od prije 3-4 godine sam počeo o ovome razmišljati,a kako me želja nije napustila do sada sigurno neću pogriješiti niti će mi biti žao ča ću utući nešto love u ovo pojačalo. Početkom ove godine sam se napokon odlučio da krenem u projekt te sam nabavio manje više sve dijelove osim željeza.Lampe je Ilimzn premjerio na curve traceru i sve valjaju.E sada koliko je to blizu quada to je vjerojatno upitno,ali ako se neće ništa zdimiti ja ću biti zadovoljan.

Za kraj bi možda povukao paralelu sa weller lemnom stanicom koju sam kupio prošle godine.Možda sam mogao kupiti neku drugu koja je barem 2-3 puta jeftinija a isto bi dobro odradila svoj posao,ali kako sam weller lemnu stanicu htio barem 4-5 godina unazad rekoh si imam sada love pa ćemo da si ju kupimo.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Schultz » Uto pro 16, 2014 4:16 pm

Uopće nije bitno....

Ovaj projekt je u sjećanje na Dražena (harkonena) i nije bitno koliko košta i koji su problemi vezani uz isti...

Od početka je to bilo tako i ljudi su to shvatili na taj način.

Tko nije to shvatio tako, nikad ni neće....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la elvis » Uto pro 16, 2014 5:27 pm

Schultz napisao:Uopće nije bitno....

Ovaj projekt je u sjećanje na Dražena (harkonena) i nije bitno koliko košta i koji su problemi vezani uz isti...

Od početka je to bilo tako i ljudi su to shvatili na taj način.

Tko nije to shvatio tako, nikad ni neće....

To je nedvojbeno dovoljan razlog. Schultz samo naprijed!
elvis

PostPostao/la davorin » Sri pro 17, 2014 9:56 pm

Prijedlog šeme za one kojima treba pokoji vat više od triodnog spoja.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Pao Pepeo » Sri pro 17, 2014 11:11 pm

u ovoj konfiguraciji bi se i dobilo ono tolko prizeljkivano plavo svjetlo??? ili ne :mrgreen: mozda i nesto veca izoblicenja ali....
Pao Pepeo

PostPostao/la davorin » Čet pro 18, 2014 8:11 am

Pao Pepeo napisao:u ovoj konfiguraciji bi se i dobilo ono tolko prizeljkivano plavo svjetlo??? ili ne :mrgreen: mozda i nesto veca izoblicenja ali....

Izobličenja pentodnog spoja sa slike (i sa 10W izlazne snage uz OT od 3,5kOhma) će biti manja od triodnog spoja uz jednaki izlazni trafo i dvostruko manju snagu (5W), jedino što će se razlikovati struktura harmonijskih izobličenja i unutrašnji otpor (u konačnici je to damping faktor).
Vidljivo plavo svjetlo koje "lebdi" unutar balona elektronke je izazvano pojavom slobodnih iona pobuđenih visokim naponom napajanja, ali pravi uzrok je svakako slabiji vakum unutar staklenog balona.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika