Prijatelj, koji se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina, me pred jedno dva tjedna nazvao, i kaže; "Našao sam motornu kosilicu - špagericu kraj baje, se može šta sa time?" Kažem ja njemu: "Naravno, može se pokositi trava

donesi ju, meni je trava u dvorištu do koljena a nemogu više ženi izmišljat razloge zbog kojih je kupovina zvučnika bitnija od kupovine kosilice."
Kosilica je bila u djelovima i nakon što sam ju satavio upalila je i dvorište je pokošeno.
Međutim, kosilica je bačena sa razlogom, naime, teško pali a radi jedino na minimumu pod čokom, a primiti gas - ni da čuje.Nakon dosta natezanja skužio sam da se jedino može iscimat na gas dok se spušta čok i tada ode u iber turažu i tako radi. Jedino tako jer čim imalo padnu okretaji ugasi se.
Sjetih se tada vremena kada sam se zezao sa tomosima i toga da originalni bing 18 od T 15 neće raditi ako nije smontiran filter zraka. A kako na toj kosilici fali filter zraka, rekao sam si - vrijedi pokušati...
20140510_161757.jpg
20140510_163839.jpg
20140510_161527.jpg
20140510_165759.jpg
I tako pun nade po izradi filtera, kresnem ju i......ništa, isto

... back to the good old drawing board...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.