Postao/la elvis » Pet tra 25, 2014 9:58 am
Postoji još jedna mala zanimljivost sa RH84 pojačalom. U to vrijeme me je počela zanimati priča sa FR driverima, i naravno, nekakvim prirodnim slijedom događaja nakon Monacora, Visatona, Westre, lagano se kreće prema Fostexu i u konačnici završava na Lowtheru. Prije Fostexsa nabavio sam već sada legendarni mali driver ACR FE103SE (izvorno Fostex), kojeg sam smjestio u TQWP kabinet. U svakom slučaju vrlo dobar mali driver, koji je uz malo sreće da je prostorija koliko toliko podesna ostavljao zbilja impresivan dojam, to je bitan iskorak u odnosu na vulgaris trojac Monacor/Visaton/Westra (mislim samo na njihove tadašnje FR-e).
U vrijeme prvih RH projekata u radionici je bilo točno 4 primjerka različitih RH pojačala, prije svega RH807, zatim RH84, pa RH6080 i na posljetku RH1619 (prvi DH RH). Uobičajeno druženje u radionici često se svodilo se na A-B-C-D test navedenih RH pojačala sa spomenutim zvučnicima. Ono zbog čega ovo pišem je činjenica da je baš uvjek na glasanju u smislu ukupnog zvučnog dojma pobjedio baš RH84, ja sam bio u manjini, meni je uvjek više pasao zvuk RH1619, no moguće je da je tu bilo malo subjektivizma zbog DH epiteta izlazne lampe. Ništa toliko bitno, no u svakom slučaju ide u prilog tvojoj ideji za završiš RH84 do kraja.
Kako je izgledao taj TQWP na kojem je RH84 odnio pobjedu vidi se na priloženoj slici ispod. Ukupno tvoje zadovoljstvo sa ovim malim pojačalom definitivno će ovisiti o tipu zvučnika koje misliš pogoniti. Ako iz prve ne ispuni tvoja očekivanja, nikako ne otpisuj ovo pojačalo, trebati će ga samo združiti sa odgovarajućim zvučnikom, i čarolija cijevnog zvuka je zajamčena.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.