tom_hifi napisao:Nije besmisleno.
Zagovaraš da je najbitnije da se mi sami upuštamo u izradu izlaznog trafoa, a niti sam nemaš niti najmanje pojma o tome, isto kao i ja. Reci mi, kako utjecati na kvalitetu trafoa ako ga ne znaš namotati, nisu ti dostupni vrlo kvalitetni limovi itd?! Recimo da ih možeš napraviti, koliko bi ti trebalo da uspiješ namotati trafo za koji možeš kompetentno tvrditi da je na, recimo to tako, high-end razini?
Ne zagovaran nego je to moje mišljenje.
1. Proućit malo materiju, dobit par savjeta i krenit, ka u svemu, u početku bavljenja ovin hobijen nisan ništa praktički zna, to ne znaći da san osta na istoj raziji. Forumi služu da se nešto naući, baren nekolko ljudi će uvik pomoć, na ovome forumu pogotovo.
2. Isto ka i cijevi, tako se daju nabavit i limovi.
3. Neznaš do ne probaš.
Sukladno tom razmišljanju, ako sam majstor u motanju trafa, kako mogu biti majstor za izradu zvučnika? Ili npr. D/A konvertera ili što već? Kužiš poantu? Ili još bolji primjer, napravim dobar zvučnik, no, to nije potpuno zadovoljstvo jer osobno sam nisam cijeli driver (zvučničku jedinicu) napravio?
Slaba ti je paralela, ima na netu lik kako radi cijevi, šta neznaći da ih moraš doma napravit. Trafo je ipak nešto drugo, niko ne traži da proizvedeš bakrenu lak žicu, ili trafo limove....... A izrada drivera zvučnika usporedit sa namatenjen trafa, mislin stvarno, spuštaš sad ovo na osobnu razinu, ka neki obraćun, i totalno izokrićeš, al OK imaš pravo na to......
Nisan mota izlazni trafo, mota san mrižni, kad se skinu limovi to je ipak samo špula, a ne spice shutle...
Ne tišti me ništa, nego me "ubije" kad netko zagovara nekog, a u tome nema iskustva. Ponavljam, fali i meni puno iskustva, pa nikome "ne solim pamet" na takav način, makar to bilo indirektno, dobroćudno ili nekako treće.
No offence. Pozdrav

Znaći ja nesmin iznit svoje mišljenje bez da solin pamet drugima????
Jel postoji neko pravilo za koje ja neznan na forumu, jesan li ja ikad tvrdija dan san u pravu, da to tako mora bi i da je jedino to ispravno. Jesan li kome solija pamet u vezi ovoga???
Di san ja nešto amenova, napomenija san 300x da je to moje mišljenje i ima pravaca kolko i ljudi, nisan se nikome direktno obratija. A još mi je manje jasno šta to ima tebe "ubit". Moš se složit sa time ili ne, napisat tvoje mišljenje a ne to pritvorit u osobni obraćun.
Valjda si ti etalon dobroga mišljenja, kad ja nesmin napisat svoje mišljenje bez da "solin" pamet, al ti moš jel si ti ka borac za pravdu pa tebe to "ubije"....
Ako ti se ubuduće ne sviđaju moji postovi, slobodno ih priskoći, moš me i na ignore listu, ako buden nekoga uvjerava ili navodija na nešto krivo slobodno reagiraj. Nemislin se na forumima pripucavat radi svoga mišljenja za kojega san reka da je iskljućivo moje i nemoran bit u pravu....
Iskljućivan se iz ove rasprave na osobnoj razini.