TDA1541A GND Edition :)

Re: TDA1541A GND Edition :)

PostPostao/la kaligula » Čet ožu 13, 2014 12:33 pm

Poslat ću link naknadno.
Ima ih još na lageru. I isporuka je stvarno brza.
Razlika od yokinog je vjerovatno šta je moj predviđen za serijsku komunikaciju, a ne paralelnu. Pošto će komunicirati sa picom, a brzina komunikacije u DAC aplikaciji nije upitna, to sam se odlučio za kupovinu baš ovog.
Inače, s njim se dobije još i jedan mali kabel za spoj na PC.
Ništa ne radi šta neznaš kako radi!
kaligula

PostPostao/la kaligula » Čet ožu 13, 2014 1:22 pm

kaligula

PostPostao/la kaligula » Ned ožu 16, 2014 3:30 pm

Ovim postom obračam se svima vama koji ste već uložili znanja, truda i vremena u ovoj temi i, nažalost, stali. Pratio sam je od početka i želio bi je nastaviti jer mi je cilj, a znam i još nekima, napraviti DAC sa TDA1541A.
Ja imam jednu malo drukčiju zamisao od dosadašnjih, pa ne znam ima li smisla to izlagati u ovoj ili otvoriti novu temu.
Stigli su mi čipovi CS8416 i adapteri, pa bi počeja sa razvojem softwarea za PIC koji bi upravlja sa CS8416.
A zamisao je: četiri ulaza, coax, S/PDIF i USB, CS8416, TDA1541A, salasovi ispravljači i cijevni buffer.
Elektronika je vrlo jednostavna. Malo elemenata i jednostavna izrada pločica.
S druge strane, pojedini segmenti ovog DAC-a opet svakom ponaosob tko se koliko želi pružiti financijski.
kaligula

PostPostao/la audio kutak » Ned ožu 16, 2014 4:09 pm

ja sam već ranije rekao da sam zainteresiran....

dali pod ova "4 ulaza" smatraš coax, spfdif i ostalu braću ili su to 4 "linijska" ulaza? Ako su linijski onda bi dobili
univerzalno pretpojačalo? Ili radimo samo dac?

bilo bi zgodno kada bi glavna eletronika stala na jednu pločicu a salasovi ispravljači na drugu ili da je
sve na jednoj pločici ali tako napraviti da se pločica može prerezati na dvije. To mislim stoga jer će svatko to
ugrađivati u kutiju koju ima ili kakvu želi pa da svakome paše po pitanju razmještaja...
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ožu 16, 2014 4:33 pm

Kaligula o kojim Salasovim ispravljačima govoriš? Ako su u pitanju "Simple shunt low voltage"(slika dolje) i pločica bome nije mala;cirka 15x5cm. Dalo bi se malo i smanjiti jer sam je napravio po uzoru na onu sa diyaudio.com pa je dosta prilagodljiva raznim strujama i naponima(a to povećava površinu). Ako ima zanimanja okačim ovdje pcb za opću upotrebu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la audio kutak » Ned ožu 16, 2014 4:55 pm

uh, ta mala shemica na 15x5 cm? khad, treba to nagurati na što manje, ionako su tu sve male struje....
čekaj da vidimo što je kaligula imao u mislima pa ćemo dalje...

kaligula, koje napone i struje bi trebali imati u ovom DAC projektu, koliko izvora napajanja?

Gledao sam malo po netu i ima dosta univerzalnih rješenja... (ne govorim o onima sa LM78xx!)
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned ožu 16, 2014 5:27 pm

Čuj, ovaj shunt je predviđen i za 1A pa se baš i ne može zgurati na malo,niti ga nisam htio. Ali ako treba lako se napravi nova pločica na koju će ići slabiji tranzistori koji neće trebati puno hlađenja.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tom_hifi » Pon ožu 17, 2014 8:40 am

kaligula napisao:Ovim postom obračam se svima vama koji ste već uložili znanja, truda i vremena u ovoj temi i, nažalost, stali. Pratio sam je od početka i želio bi je nastaviti jer mi je cilj, a znam i još nekima, napraviti DAC sa TDA1541A.
Ja imam jednu malo drukčiju zamisao od dosadašnjih, pa ne znam ima li smisla to izlagati u ovoj ili otvoriti novu temu.
Stigli su mi čipovi CS8416 i adapteri, pa bi počeja sa razvojem softwarea za PIC koji bi upravlja sa CS8416.
A zamisao je: četiri ulaza, coax, S/PDIF i USB, CS8416, TDA1541A, salasovi ispravljači i cijevni buffer.
Elektronika je vrlo jednostavna. Malo elemenata i jednostavna izrada pločica.
S druge strane, pojedini segmenti ovog DAC-a opet svakom ponaosob tko se koliko želi pružiti financijski.

4 ulaza? Coax i SPDIF su jedno te isto, btw :) Koje USB sučelje bi koristio, odnosno, koji receiver?
tom_hifi

PostPostao/la kaligula » Pon ožu 17, 2014 8:55 am

tom_hifi napisao:4 ulaza? Coax i SPDIF su jedno te isto, btw :) Koje USB sučelje bi koristio, odnosno, koji receiver?

Znam da je isto. Sorry, mislija sam OPTO i S/PIDIF.
Ostavljam svima vama na volju koje ulaze inplementirati. To ćemo viditi kad budemo kreirali štampu.
Meni je jedini posa kvalitetno odraditi software za CS8416. Ostalo nebi triba biti problem.
kaligula

PostPostao/la kaligula » Pon ožu 17, 2014 9:26 am

Što se tiče shunt-ova, zapela mi je za oko ova shema i nabavio sam sav materijal.

Sala-shunt-for-DAC[1].jpg

Tri shunt-a su obavezna za TDA1541A. Za CS8416 mogu i jednostavniji ispravljači.
Za izradu pločica, različiti su pristupi. IRFP-ovi moraju imati hladnjake. A pročita sam negdje da se s obzirom na malu potrošnju TDA1541A IRFP-ovi mogu zašarafiti na šasiju i da je to dovoljno za hlađenje. O tome bi volija da se otvori diskusija.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
kaligula

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka