ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
Heretička riječ: TRAFO!
ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
davorin napisao:ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
ilimzn napisao:davorin napisao:ilimzn napisao:A nista... auto trafo s 8 sekcija u seriju, u paraleli s 8 zvucnika u seriju, za balansiranje
A sto sad, nije u pojacalupa je jos uvijek OTL
davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!
ilimzn napisao:davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!ja nemam vremena ni za 2% ideja
s@ki napisao:ilimzn napisao:davorin napisao:nemam baš vremena za sve ideje!ja nemam vremena ni za 2% ideja
jeziga, kad ti svakakve pizdarije padaju na pamet
davorin napisao:Zamolio bih te Zmajz da nacrtaš i varijantu šeme u kojoj kondenzator od 10uF koji veže anodni stupanj pobude "gornjih" izlaznih elektronki, drugim krajem spojiš na +140V, a onaj kondenzator od 10uF koji veže anodni stupanj pobude "donjih" izlaznih elektronki, drugim krajem spojiš na izlaz za zvučnik (prije sklopa za zaštitu).
Tako bi se svima pojasnilo ono o čemu je Ilimzn pisao, a ujedno i prezentiralo alternativnu mogućnost (koja zapravo ima i manji minimalni izlazni otpor dozvoljenog opterećenja).
Zmajz napisao:Ovo mi nije jasno, ili ne vidim dobro, naime gornji 10uF kondić je već vezan na izlaz i njega treba odspojiti i prištekati na +140V? Donji 10uF kondić odspojiti sa -140V i prištekati na izlaz, tako da preko njega ide pozitivna povratna sprega?
)
Zmajz napisao: I inače, što se tiče napajanja, tu nema ograničenja, za izlazni dio sam nabavio toroide dovoljne snage (250W), a sekundare ću namotati prema odabranom naponu tako da se eventualno može povećati napon na izlaznim cijevima ukoliko bi to dalo bolje rezultate (150, 160, 170v itd...?)
Bing [Bot] pregledava forum i 5 gostiju