Kako sam bio jako zadovoljan istima i jedno vrijeme je "crv" mirovao, nakon što je to jedno vrijeme prošlo počeo sam listati kataloge pro bass drivera. I sad si razmišljam, pa imam u setupu 15" bass drivere, ajmo vidit što se nudi od 18" drivera. I tako proizvođač po proizvođač, manje više sve 18"-ice su ono sa Qts 0.25 - 0.35 što mi nikako ne odgovara. Nakon određenog vremena pronašao sam odgovarajući driver u ponudi firme Faital.
Kada sam pronašao bass drivere, prvotno sam mislio na Kineze Lii Audio Silver 6, no nakon dana dopisivanja i mozganja, odlučio sam se za Sonido FullRange sa Alnico magnetom.
Neću puno duljiti, dijeliti ekstra detalje jer skretnica još nije finalna, želim eksperimentirati i sa bočnim krilcima i možda ultimativno isprobati Field Coil verziju fullrange drivera, no, imamo vremena (valjda
).Nosiva konstrukcija mi je bila malo problem i htio sam da bude metalna ali nikako se odlučiti što ... i tako po bespućima interneta naišao sam na industrijske alu profile 40x40, još imaju i crno eloksirane. I eto, sve je bilo riješeno nakon toga.
Koji mjesec kasnije, ovo je rezultat:
Jako mi se sviđa PureAudioProject Trio 15, pa je on poslužio kao inspiracija. Sve je modularno, svaki baffle je za sebe. Između baffli i aluminija je neka posebna "spužva" za dodatnu izolaciju od vibracija itd. Šperploča je breza 30mm.
Moram još pronaći odgovarajuće ulje i kao što sam gore naveo, malo se još igrati sa skretnicom (fini fine tuning), ali u globalu, ovaj zvučnik je nešto sasvim drugo. 18" bass driveri u odnosu na 15", to je razlika noć i dan.
Uživajte!