tom_hifi napisao:dadod napisao:Pa za to ti nije toliko vazna ulazna impedancija vec ulazni LP filter jer dodavanjem izlazne impedancije (a 1k je puno) smanjujes propusnost visokih.
Imam pretpojačalo i sa izlaznom impendancom 8k i radi mi odlično. Meni osobno nije bitna izlazna impendanca zbog gore spomenutih razloga. Kada dodam katodno sljedilo, zvuk mi nije toliko fluidan (kod mene doma) ... Probao sam dosta kombinacija i meni ovako radi bolje. A sad, sve ovisi na što se nakači pretpojačalo. Ako je teret 10k, normalno da je knap.
vilim napisao:tom-hifi vidim da si se bezrazložno naljutio što mi sigurno nije bila namjera već nastavak priče o ovom elektroničkom sklopu koji neminovno nosi i one negativne značajke koje nastojimo svesti na najmanju mjeru pravilnim odabirom vrijednosti elemenata . Prije desetak i više godina na forumu je bilo dosta ovakvih tehničkih rasprava što je dobro jer se i na taj način stječu nova znanja i bistre neke naše nejasnoće kojih će uvijek biti ili ih nismo svjesni. Zato u tom svijetlu stvari treba gledati na ovu raspravu i ništa više od toga !!..
grunf napisao:tom_hifi napisao:dadod napisao:Pa za to ti nije toliko vazna ulazna impedancija vec ulazni LP filter jer dodavanjem izlazne impedancije (a 1k je puno) smanjujes propusnost visokih.
Imam pretpojačalo i sa izlaznom impendancom 8k i radi mi odlično. Meni osobno nije bitna izlazna impendanca zbog gore spomenutih razloga. Kada dodam katodno sljedilo, zvuk mi nije toliko fluidan (kod mene doma) ... Probao sam dosta kombinacija i meni ovako radi bolje. A sad, sve ovisi na što se nakači pretpojačalo. Ako je teret 10k, normalno da je knap.
zbog ovog i pitam , iz nekih mojih prijašnji testova ispada da je uvik bila bolja kombinacija sa katodnim slijedilom ali je uvik sa druge strane bio SS amp koji imaju nižu impendancu od lampaša , a sad naprotiv IV stupanj sa ECC88 koji sam predložio na velikom diyu bez katodnog slijedila skuplja odlične rezultate sa ad1862 i sličnim DAC-evima
(da nadodam , taj IV sa ECC88 bez katodnog je bia predviđen za sljedeći stupanj sa lampama, na što ga sad sve ljudi spajaju ne znam)
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju