'ceci est un Cube' pojačalo

Re: 'ceci est un Cube' pojačalo

PostPostao/la grunf » Pon lip 03, 2024 10:12 pm

a kad smo već kod kabela ,pronaša san davno izgubljenu zalihu ,nekih metar ipo , zametnilo se negdi :lol: , to je iz istog doba kao i IXOS a ovaj je još bolji s tim da se ovaj i danas proizvodi

https://www.nordost.com/leifstyle/SuperFlatLine-Speaker-Cable.php , sad vidin da je cijena za 2x3m 510£ :o di je to ošlo, a taj kabel san ja prodava u butigi na metre i cijena je bila OK (prije 20god)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Zadnja izmjena: grunf; Uto lip 04, 2024 12:15 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Edison » Pon lip 03, 2024 11:02 pm

grunf napisao:https://www.nordost.com/leifstyle/SuperFlatLine-Speaker-Cable.php , sad vidin da je cijena za 2x3m 510£ :o di je to ošlo, a taj kabel san ja prodava u butigi na metre i cijena je bila OK (prije 20god)

A jesi uracunao inflaciju, napredak znanosti u zadnjih 20 godina, i koliko se novih audiofila "formiralo" u to vrijeme? ;)
Edison

PostPostao/la grunf » Uto lip 04, 2024 12:14 am

Edison napisao:
grunf napisao:https://www.nordost.com/leifstyle/SuperFlatLine-Speaker-Cable.php , sad vidin da je cijena za 2x3m 510£ :o di je to ošlo, a taj kabel san ja prodava u butigi na metre i cijena je bila OK (prije 20god)

A jesi uracunao inflaciju, napredak znanosti u zadnjih 20 godina, i koliko se novih audiofila "formiralo" u to vrijeme? ;)

inflacija i enorman rast cijene bakra su uzeli svoj danak ali da je toliko poskupilo ne mogu virovati , inače taj je kabel isti već više od dvadset godina i dobar je za sustave tamnog i zatvorenog zvuka i iskreno dobro se prodava čak i za 5.1 sustave , napravljen bar tad od čistog bakra a to se vidilo po tome da je momentlno oksidira čim bi se ogulila izloacija

gledan sad svoj Van Den Hul The Teatrack Hybrid i on je poskupia za ni manje ni više nego 50% , sad je cjena klasičnog CS-122 24,5eura a tada je moj bi-wiring košta toliko

a audiofila će biti sve manje i manje šta zbog cijena a i ljudske gluposti (čitaj načina života :lol: )
grunf

PostPostao/la grunf » Ned lip 09, 2024 10:20 pm

prošlo je skoro dva tjedna od kad uživam u zvuku ovog malog pojačalca ,u tom vremenu su se regulatori usvirali tako da sad imam pravo stanje stvari , najveći benifit ako usporedim ovo pojačalo sa Le Monstre-om je što je sad donji dio spektra čak i bolje odrađen nego kod Le Monstre-a ,a to mi se sviđa jer ide nevjerovatno nisko za ovako malo pojačalo , srednji su potpuno prirodni a kod visokih nema nikakvih tragova oštrine kod slušanja takoreći sve odlike pojačala u A klasi

zasad u pojačalu neću više ništa dirati ,možda samo vratim ZTX851/951 kao pobudne umisto Toshibinih TTA006B/TTC011B, više za test ali i ove Toshibe su odlično sile , jedino šta me kod njih malo brine je nizak Cob jer je on u biti kompezacija pojačala ali zasad i sa najzahtjevnijim CD-ima nisam primjetio nikakve probleme
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
grunf

PostPostao/la Edison » Ned lip 09, 2024 10:45 pm

grunf napisao:zasad u pojačalu neću više ništa dirati

Grunfe, aj malo razmisli... To se sigurno da jos malo unaprijediti. Nemoj odustati... Ozbiljan sam. ;)
Edison

PostPostao/la grunf » Pon lip 10, 2024 9:59 pm

Edison napisao:

Grunfe, aj malo razmisli... To se sigurno da jos malo unaprijediti. Nemoj odustati... Ozbiljan sam. ;)

bi ja ,ali ovako jednostavan dizajn koji uz to i dobro svira nema smisla petljati bez veze :D
ali ubaciti ću novi pot ako te veseli :lol:
grunf

PostPostao/la Edison » Pon lip 10, 2024 10:02 pm

:lol:
Edison

PostPostao/la grunf » Uto lip 11, 2024 8:50 pm

evo kako izgleda termalna slika ovog pojačala bez uključene klime u dnevnom, milina za ljeto :D

ovo šta se prži na skoro 70tak C su pobudni tranzistori u pojačalu i regulatoru :obscene-smokingred: , a isto tako nema ni traga grijanja diodama u ispravljaču koje su po prvi put schottky SMD u nekom mom pojačalu
grunf

PostPostao/la grunf » Sri lip 12, 2024 8:26 pm

Edison napisao:

ovo je sve tvoje maslo :lol: :lol: :lol:

sinoć mi je palo na pamet zašto ne napravin verziiju sa LSK389A umisto IF170A , razlika u cijeni nije mala ali zašto ne probati pa ću imati običnu i ´delux´ verziju ;)
grunf

PostPostao/la grunf » Uto lip 18, 2024 9:04 pm

grunf napisao:
Edison napisao:

ovo je sve tvoje maslo :lol: :lol: :lol:

sinoć mi je palo na pamet zašto ne napravin verziiju sa LSK389A umisto IF170A , razlika u cijeni nije mala ali zašto ne probati pa ću imati običnu i ´delux´ verziju ;)

a uz ovo ću napraviti i još dva regulatora ,tako da iman dual mono :lol:

i ode 100 eurića :lol: :lol:
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika