Edison,
moja greška kod pisanja, mislio na jedno pišem drugo, a napisah gore da u korist vode ide najviši omjer dok IPE-e ide najmanje pa sam to u gornjem postu ispravio.
• Analogni zvuk - Čistoća je pola zdravlja
Omjeri: 2:1 (jači koncentrat), 3:1 (slabiji koncentrat) u korist vode - (taj omjer je napisan na linku u prvom postu)
Omjer: 3:1, ambalaža 100 ml
* 30ml destilirana voda + 10ml IPA + 1 kap Čarlija (prilagoditi ambalaži)
* 60ml destilirana voda + 20ml IPA + 1 kap Čarlija (prilagoditi ambalaži)
Ako se hoće ići na još slabiji koncentrat 4:1 omjer je još manji udio IPA-e, a veći u koristi vode.
Imam doma destilirane i demineralizirane vode, dok sam drugdje opet pročitao da je bolja ova druga za ovu mješavinu, tako da su mišljenja i tu podijeljena, ali da, iz destilirane je sve izvučeno dok u demineraliziranoj ima još dosta toga ali se smatra čistom.
dredder,
ako budem miješao tu domaću brlju onda bih ipak išao na manju količinu, 100ml mi je ono dosta za to, 1L bi mi samo stajala, a imam i ambalažu već pripremljenu sa pumpicom pa nije problem, tvoj omjer je onda 4:1 što i Edison predlaže. No, ipak mi se više sviđala ona tvoja prva predložena metoda da ih samo operem u običnoj vodu u nekoj kadici sa Čarlijem lagano prstima pa ih onda stavim u posudu destilirane vode i malo isperem i na sušenje, nije invazivno, a trebao bih maknuti tu prašinu i masnoću od prstiju jer njih ima, nije se onda na ploče pazilo kao ja na svoje nove.