Le monstre ,8W A klasa

Re: Le monstre ,8W A klasa

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 06, 2020 11:51 am

Bravo, jako lijepo. Dorađuješ, ono što te zanima, polako i vrlo dobro dokumentiraš. Stoga, nije ni čudo što rezultat nije izostao. :clap:
tom_hifi

PostPostao/la grunf » Sub lip 06, 2020 1:09 pm

:lol: :lol: :lol: tek sad vidin da san napisa La monstre umisto Le :lol: :lol:
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Sub lip 06, 2020 1:25 pm

tom_hifi napisao:Bravo, jako lijepo. Dorađuješ, ono što te zanima, polako i vrlo dobro dokumentiraš. Stoga, nije ni čudo što rezultat nije izostao. :clap:

a kad se nečeg uvatin ne puštan ;)

nije trik u meni , negu u autoru sheme Hiragi, samo treba pogoditi dobitnu kombinaciju jer nema više orginalnih tranzistora ,zasad je odlično, a vidit ćemo oće li ići još nabolje ,imam još nekih poluvodiča za pobudu ali nek se ovo prvo usvira kako treba

ovo je samo potvrda koliko je A klasa superiornia u odnosu na ostale klase, već sam napisa kad doma zasvira A klasa teško više ima povratka na hladne hladnjake
mišljenja sam i da će dobar trazistorac u A klasi potući i svakog lampaša svidjelo se to vama ili ne , o tome se odavno lome koplja na velikom diyaudiu i jednostavno treba biti realan, malo ko uspoređuje lampaše s tranzistorcem u A klasi
ža mi je šta ove godine nije bilo festivala da vas uvjerim u svoju teoriju ,ali bit će prilike
grunf

PostPostao/la Bepone » Sub lip 06, 2020 1:34 pm

kako ja pratin, najveca promjena se desila sa izlaznima?
p.s. ne more bit bolje od lampi... mali je napon, nemores se ni posteno strest na to pojacalo :lol:
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Sub lip 06, 2020 1:40 pm

grunf napisao:
tom_hifi napisao:Bravo, jako lijepo. Dorađuješ, ono što te zanima, polako i vrlo dobro dokumentiraš. Stoga, nije ni čudo što rezultat nije izostao. :clap:

a kad se nečeg uvatin ne puštan ;)

nije trik u meni , negu u autoru sheme Hiragi, samo treba pogoditi dobitnu kombinaciju jer nema više orginalnih tranzistora ,zasad je odlično, a vidit ćemo oće li ići još nabolje ,imam još nekih poluvodiča za pobudu ali nek se ovo prvo usvira kako treba

ovo je samo potvrda koliko je A klasa superiornia u odnosu na ostale klase, već sam napisa kad doma zasvira A klasa teško više ima povratka na hladne hladnjake
mišljenja sam i da će dobar trazistorac u A klasi potući i svakog lampaša svidjelo se to vama ili ne , o tome se odavno lome koplja na velikom diyaudiu i jednostavno treba biti realan, malo ko uspoređuje lampaše s tranzistorcem u A klasi
ža mi je šta ove godine nije bilo festivala da vas uvjerim u svoju teoriju ,ali bit će prilike

Po meni kruške i jabuke ... isto kao i oni što uspoređuju digitaliju sa analogijom (D/A konverteri i gramofoni npr).

Ako je tebi to bolje, super. :)
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Sub lip 06, 2020 10:28 pm

grunf napisao:mišljenja sam i da će dobar trazistorac u A klasi potući i svakog lampaša svidjelo se to vama ili ne , o tome se odavno lome koplja na velikom diyaudiu i jednostavno treba biti realan, malo ko uspoređuje lampaše s tranzistorcem u A klasi

Evo, ja mogu usporediti lampase i tranzistorska pojacala u A-klasi. I usporedjivao sam ih. Imam Aleph 3 monoblokove (30W), Aleph J (30W), Aleph mini (21W), ACA (7W) i JLH, ali taj jos nije finaliziran kako bih htio. A imam i puno cjevnih pojacala SE i PP, ali hajmo samo na SE pojacala, ta su sigurno u A-klasi, mada su mi i neka PP pojacala takodjer u A-klasi. Od SE pojacala to su sa cijevima 300B, GM70, EL34, KT88, 6C33C... I tesko je reci sto svira bolje. Jako ovisi o zvucnicima i o vrsti glazbe koja se slusa. Vecina cjevasa ne moze izvesti sto moze npr. Aleph 3, ali ni on ne moze neke stvari gdje su cjevasi bolji. Malu prednost bih dao cijevima, ali to je samo moje prilicno subjektivno misljenje...

Inace, grunfe, svaka ti cast kako "razvijas" projekte. :clap: Valjda ce biti prilike to cuti. A najvise bih volio kad bi mogao za forumase pripremiti par kitova (plocice i tranzistori) kad budes zadovoljan s projektom. Malo sam mator da sam skupim volju i lovim teze dobavljive dijelove po cijelome svijetu. Ja bih volio to platiti koliko treba i sastaviti... :)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la ziki » Sub lip 06, 2020 11:16 pm

E to bi bilo top :).
ziki

PostPostao/la Bepone » Sub lip 06, 2020 11:19 pm

i mene poteze napravit nesto po grunfu ali sve su to stari tranzistori koje on ima :mrgreen:
da znam kamo kupit te stare japanske originale mislin da bi napravio jednu A klasu tranzistorac jedan dan! a dok mi ne svane, zabavljat cu se za CFA! 8-)

inace ca nabolje svira?=?
najbolje sviraju odasiljacke cijevi od nekoliko stotina W, spojene na kilovolt dva i ta razvjena snaga od 100W u S.Endedu koja se dobije pomete sve ca postoji , po pricanjima :lol: (baren se tako hvale oni koji su uspjeli odvojiti budget od par 1000 USD samo za dijelove ) :mrgreen: tu imamo i snagu i damping faktor i magiju i 3D i raspolozivu energiju koja poleti na udarcima, We ovisi o U na kvadrat.. ali to su sad fantazije, a mozda bude jedan dan
Bepone

PostPostao/la grunf » Ned lip 07, 2020 9:08 am

tom_hifi napisao:
Po meni kruške i jabuke ... isto kao i oni što uspoređuju digitaliju sa analogijom (D/A konverteri i gramofoni npr).

Ako je tebi to bolje, super. :)

zašto bi to bilo kao kruške i jabuke, uzmimo da je pojačalo jedna crna kutija i di ne znamo šta je unutra i zašto onda ne napraviti usporedbu , skoro 10 godina sam hodočastio po sajmovima,slušaonama ... i naslušao se svega i svačega jer mi je to bio dio posla, ali nigdje nisu posebno odvajana pojačala na lampaše i tranzistorce ,pojačala su jednostavno ocjenjena svira 'dobro' ili 'loše' , ako bi pojačala dijelili po načinu rada ili izboru komponenta ne bi imalo puno smisla jer bi tako već u startu sve sudionike diskreditirali

i zašto ne usporediti DAC i phono,oboje su izvori zvuka , npr moj prijatelj ima dobar gram. i phono stupanj, sluša isto na A klasi(ZEN9) ,preferira phono jer nema još dobar DAC , ali kad dođe kod mene koji imam samo digitaliju više puta je rekao da DAC svira bolje nego gram.
za mene je kao konstruktora DAC-eva zadatk da moj DAC svira kao dobar phono ,tj . da se ne čuje ta digitalija ,a što sam s ovim zadnjim i uspio , digitaliji sam ubacio tu analognu notu šta nije baš jednostavno
grunf

PostPostao/la grunf » Ned lip 07, 2020 9:46 am

Edison napisao:
Evo, ja mogu usporediti lampase i tranzistorska pojacala u A-klasi. I usporedjivao sam ih. Imam Aleph 3 monoblokove (30W), Aleph J (30W), Aleph mini (21W), ACA (7W) i JLH, ali taj jos nije finaliziran kako bih htio. A imam i puno cjevnih pojacala SE i PP, ali hajmo samo na SE pojacala, ta su sigurno u A-klasi, mada su mi i neka PP pojacala takodjer u A-klasi. Od SE pojacala to su sa cijevima 300B, GM70, EL34, KT88, 6C33C... I tesko je reci sto svira bolje. Jako ovisi o zvucnicima i o vrsti glazbe koja se slusa. Vecina cjevasa ne moze izvesti sto moze npr. Aleph 3, ali ni on ne moze neke stvari gdje su cjevasi bolji. Malu prednost bih dao cijevima, ali to je samo moje prilicno subjektivno misljenje...

u potpunosti se slažem s gore napisanim , ja bih isto možda preferirao lampaša na tvom mjestu ,ali meni je bolji zvuk tranzistorca( A klasa) jer to ovisi i o vrsti glazbe koja se sluša , zbirka glazbe kod mene ide u ekstreme na sve strane, a večinu ipak čini elektronska glazba koju lampaš ne može pratiti tako da je tu jasan izbor
teško je reći šta bolje svira , ali ne bi trebali preferirati samo jedno i busati se u prsa da je samo to ispravno i dobro
ja sam samo htio naglasiti da nema smisla diskreditirati tranzistorce u A klasi tj trpati ih u isti koš kao B klasu koja opet svira drukčije i ne može se mjeriti s lampašima u većini slučajeva , A klasa zvukom je sličnija lampašu nego B klasi tranzistoraca

Edison napisao:
Inace, grunfe, svaka ti cast kako "razvijas" projekte. :clap: Valjda ce biti prilike to cuti. A najvise bih volio kad bi mogao za forumase pripremiti par kitova (plocice i tranzistori) kad budes zadovoljan s projektom. Malo sam mator da sam skupim volju i lovim teze dobavljive dijelove po cijelome svijetu. Ja bih volio to platiti koliko treba i sastaviti...

mislim ja na vas ;) , sljedeći projekt će opet biti Hiraga ,ali verzija s bipolarcima na ulazu tako će se djelovi moći lako nabaviti i kod nas , bit će i više snage 20 ili 30W zavisno o napajanju, šta kaže Bepone ovo je dosta egzotično pojačalo
https://sound-au.com/tcaas/hiraga1.htm
grunf

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika