Quicky, ECL86 SE

Re: Quicky, ECL86 SE

PostPostao/la fixxxer » Sub tra 05, 2014 8:52 pm

Dok se vi prepirete ja namotao trafoe. Basa ko u prici, probano i na glavnom sistemu :lol:
Evo, nije moglo ranije, malopre zavrsio. Nisam pri ruci imao manja jezgra pa sam isao sa EI150.
Vruci ispod cekica, jos se lak nije osusio. 7k primar. Taman za ECL86. Ili da ih sacuvam za nesto
drugo posto ne znam da li ovaj amp valja, jbg niko se nije dotakao sheme :D (cast izuzecima)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
fixxxer

PostPostao/la pinco » Sub tra 05, 2014 9:37 pm

tom_hifi napisao:Nije besmisleno.

Zagovaraš da je najbitnije da se mi sami upuštamo u izradu izlaznog trafoa, a niti sam nemaš niti najmanje pojma o tome, isto kao i ja. Reci mi, kako utjecati na kvalitetu trafoa ako ga ne znaš namotati, nisu ti dostupni vrlo kvalitetni limovi itd?! Recimo da ih možeš napraviti, koliko bi ti trebalo da uspiješ namotati trafo za koji možeš kompetentno tvrditi da je na, recimo to tako, high-end razini?

Ne zagovaran nego je to moje mišljenje.
1. Proućit malo materiju, dobit par savjeta i krenit, ka u svemu, u početku bavljenja ovin hobijen nisan ništa praktički zna, to ne znaći da san osta na istoj raziji. Forumi služu da se nešto naući, baren nekolko ljudi će uvik pomoć, na ovome forumu pogotovo.
2. Isto ka i cijevi, tako se daju nabavit i limovi.
3. Neznaš do ne probaš.

Sukladno tom razmišljanju, ako sam majstor u motanju trafa, kako mogu biti majstor za izradu zvučnika? Ili npr. D/A konvertera ili što već? Kužiš poantu? Ili još bolji primjer, napravim dobar zvučnik, no, to nije potpuno zadovoljstvo jer osobno sam nisam cijeli driver (zvučničku jedinicu) napravio?

Slaba ti je paralela, ima na netu lik kako radi cijevi, šta neznaći da ih moraš doma napravit. Trafo je ipak nešto drugo, niko ne traži da proizvedeš bakrenu lak žicu, ili trafo limove....... A izrada drivera zvučnika usporedit sa namatenjen trafa, mislin stvarno, spuštaš sad ovo na osobnu razinu, ka neki obraćun, i totalno izokrićeš, al OK imaš pravo na to......
Nisan mota izlazni trafo, mota san mrižni, kad se skinu limovi to je ipak samo špula, a ne spice shutle...

Ne tišti me ništa, nego me "ubije" kad netko zagovara nekog, a u tome nema iskustva. Ponavljam, fali i meni puno iskustva, pa nikome "ne solim pamet" na takav način, makar to bilo indirektno, dobroćudno ili nekako treće.

No offence. Pozdrav ;)

Znaći ja nesmin iznit svoje mišljenje bez da solin pamet drugima????
Jel postoji neko pravilo za koje ja neznan na forumu, jesan li ja ikad tvrdija dan san u pravu, da to tako mora bi i da je jedino to ispravno. Jesan li kome solija pamet u vezi ovoga???
Di san ja nešto amenova, napomenija san 300x da je to moje mišljenje i ima pravaca kolko i ljudi, nisan se nikome direktno obratija. A još mi je manje jasno šta to ima tebe "ubit". Moš se složit sa time ili ne, napisat tvoje mišljenje a ne to pritvorit u osobni obraćun.
Valjda si ti etalon dobroga mišljenja, kad ja nesmin napisat svoje mišljenje bez da "solin" pamet, al ti moš jel si ti ka borac za pravdu pa tebe to "ubije"....
Ako ti se ubuduće ne sviđaju moji postovi, slobodno ih priskoći, moš me i na ignore listu, ako buden nekoga uvjerava ili navodija na nešto krivo slobodno reagiraj. Nemislin se na forumima pripucavat radi svoga mišljenja za kojega san reka da je iskljućivo moje i nemoran bit u pravu....
Iskljućivan se iz ove rasprave na osobnoj razini.
pinco

PostPostao/la pinco » Sub tra 05, 2014 9:40 pm

fixxxer napisao:Dok se vi prepirete ja namotao trafoe. Basa ko u prici, probano i na glavnom sistemu :lol:
Evo, nije moglo ranije, malopre zavrsio. Nisam pri ruci imao manja jezgra pa sam isao sa EI150.
Vruci ispod cekica, jos se lak nije osusio. 7k primar. Taman za ECL86. Ili da ih sacuvam za nesto
drugo posto ne znam da li ovaj amp valja, jbg niko se nije dotakao sheme :D (cast izuzecima)

Bravo Boki :clap:
pinco

PostPostao/la tom_hifi » Sub tra 05, 2014 9:50 pm

Gle, da neće ispasti skroz krivo, ja sam par stvari naveo kao primjer kud to sve može otići. Jesi se ogradio od nekih stvari, no svejedno indirektno zagovarao nešto oko čega nemaš iskustva. Ne kažem niti ću ikad reći da se to ne smije (vjerojatno to i ja napravim nesvjesno s vremena na vrijeme), no, ta dva posta su ispala u takvom "tonu" da su me totalno uspjela baciti iz takta. Mislim, ako i namotaš doma trafo, kako možeš znati koje je kvalitete? (svaka čast vrlo iskusnim izuzecima na ovom i van ovog foruma!!) Kupiti neki za koji misliš da bi trebao biti vrlo referentan, pa direktno usporediti zvučno. Ili voziti nekome tko ima svu mjernu opremu da se naprave mjerenja. A kako znati da je neki kupovni referentan? Jednostavno, teško je znati.

Jesam ja shvatio to sve kao dobronamjerno, no, sve povlači za sobom brdo drugih stvari koje su nam trenutno nedostupne. Volio bih motati svoje trafoe doma, izrađivati zv. jedinice (ne serem, najozbiljniji sam) itd. Mene to sve jaaako zanima, ali čim više istražujem, vidim koliko ništa ne znam i koliko malo opreme imam, koliko malo novaca, koliko malo ... Slična tema se sad vodi na AFN-u oko A klase. Najbolje je ovo, najbolje ono. Da se mene pita, a neću to tamo pisati, najbolje je ono za pojedinca što on sam najviše cijeni. Protiv toga se ne može reći niti riječ.

No ajd, valjda smo se shvatili. Nećemo (neću) sad razvlačiti previše. Ok? :)

@ fixxer

EI150?! :D Takva jezgra je za GM-70 ko stvorena, a kamoli za ECL86 :)
Zadnja izmjena: tom_hifi; Sub tra 05, 2014 9:59 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la fixxxer » Sub tra 05, 2014 9:56 pm

tom_hifi napisao:
EI150?! :D Takva jezgra je za GM-70 ko stvorena, a kamoli za ECL86 :)

https://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
fixxxer

PostPostao/la tom_hifi » Sub tra 05, 2014 9:58 pm

Ja čekam duple C jezgre s debljinom pojedinačnih limova 0.1mm :) U procesu motanja su.
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » Sub tra 05, 2014 10:25 pm

fixxxer napisao:Dok se vi prepirete ja namotao trafoe.....

Bome s tobom nema zayebancije. :D
Jednom te podbodu i za par dana eto trafoa. :handgestures-thumbupleft:
joe dalton

PostPostao/la Edison » Sub tra 05, 2014 11:44 pm

fixxxer napisao:Dok se vi prepirete ja namotao trafoe. Basa ko u prici, probano i na glavnom sistemu :lol:

:lol:

U biti, imam i ja par SE trafoa od 7,5k u GM-70 monoblokovima. Da imam par ECL86, iscupao bih ja te trafoe i probao... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la fixxxer » Sub tra 05, 2014 11:47 pm

Ma toga ima na svakom koraku, ako bas zapne, donesem ti ja na TF ako dodjem ;)
fixxxer

PostPostao/la Edison » Sub tra 05, 2014 11:49 pm

fixxxer napisao:Ma toga ima na svakom koraku, ako bas zapne, donesem ti ja na TF ako dodjem ;)

Samo ti dodji. Ne moras nista nosit... :D
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika